archonmaritime2 arcadia gac17

latscologo 

Naming Ceremony for the first two vessels of 5,500 TEU eco-design newbuilding series

Naming Ceremony for the first two vessels of 5,500 TEU eco-design newbuilding series

The naming ceremony for the first two 5,500 TEU eco-design newbuildings out of the six-vessel series initiated by MPC Capital took place on 30 August 2023 at the traditional Korean shipyard HJ Shipbuilding & Construction in Busan.

More...
Neda Maritime: Ναύλωσε πλοίο της με την Petrobras

Neda Maritime: Ναύλωσε πλοίο της με την Petrobras

Η κρατική εταιρεία ενέργειας της Βραζιλίας Petrobras υπέγραψε μακροχρόνια σύμβαση ναύλωσης για ένα δεξαμενόπλοιο VLCC της ναυτιλιακής εταιρείας Neda Maritime του Νίκου Λυκιαρδόπουλου.

More...
Neptune Lines orders its first two next generation vessels

Neptune Lines orders its first two next generation vessels

Neptune Lines is excited to announce the order of two next generation vessels, specially designed for its short sea trades. Fujian Mawei shipyard in China will build the highly efficient 4200 CEU DF PCTC vessels which will be both delivered…

More...
Eastern Mediterranean Maritime Limited took delivery of the aframax tanker "Nounou"

Eastern Mediterranean Maritime Limited took delivery of the aframax tanker "Nounou"

On August 21st, 2023 the 115,000 DWT aframax product tanker "Nounou", built by DH Shipbuilding, Korea was delivered to Eastern Mediterranean Maritime Limited.

More...
Uni-Tankers announces further fleet expansion

Uni-Tankers announces further fleet expansion

We are happy to announce a major expansion of our fleet, adding four new T/C vessels and the purchase of M/T Sedat Basak.

More...
Navios Maritime Holdings Inc. Announces Receipt of Buyout Offer of $1.84 Per Common Share

Navios Maritime Holdings Inc. Announces Receipt of Buyout Offer of $1.84 Per Common Share

Navios Maritime Holdings Inc. (“Navios Holdings” or the “Company”) (NYSE: NM) today announced that its board of directors received an unsolicited non-binding proposal from N Shipmanagement Acquisition Corp. (“NSC”) to

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Εκτύπωση

Ανακοίνωση της CLIA σχετικά με τους προσωρινούς περιορισμούς για τα κρουαζιερόπλοια στην Ελλάδα

19 Μαρτίου 2020.

cruisepl24Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), ως ο κύριος φορέας και η ενιαία φωνή της παγκόσμιας κοινότητας κρουαζιέρας, ανακοινώνει τα εξής σχετικά με τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνει η Ελληνική Κυβέρνηση για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊούCOVID-19:

Σύμφωνα με την από 15/03/2020 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Υγείας, Υποδομών & Μεταφορών και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής η οποία ελήφθη σε συνάντηση υπό τον Πρωθυπουργό όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 860/Β’ περιορίζεται προσωρινά ο κατάπλους όλων των επαγγελματικών πλοίων θαλάσσιας αναψυχής συμπεριλαμβανομένων των κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια και η με οποιονδήποτε τρόπο αποβίβαση επιβατών από τα πλοία για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού στην ελληνική επικράτεια. Οι απαγορεύσεις αυτές ισχύουν για το χρονικό διάστημα από 15/03/2020 και ώρα 15:00 έως και 15/04/2020 και ώρα 15:00.

Για την CLIA και τα μέλη της, η ασφάλεια, η υγεία και η ευζωία των επιβατών και των πληρωμάτων παραμένουν η νούμερο ένα προτεραιότητα. Η παγκόσμια βιομηχανία κρουαζιέρας από την πρώτη στιγμή παρακολουθεί με προσοχή αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση και αναπτύσσει διαρκώς νέα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, που βασίζονται στις κατευθυντήριες οδηγίες των διεθνών υγειονομικών αρχών.

«Καθώς αντιμετωπίζουμε μία άνευ προηγουμένου κατάσταση αναγνωρίζουμε την απόφαση επιβολής του προληπτικού αυτού μέτρου που περιορίζει προσωρινά την κίνηση των κρουαζιεροπλοίων στα ελληνικά λιμάνια. Η δημόσια υγεία και η ασφάλεια προέχουν» δήλωσε η κα Μαρία Δεληγιάννη, Εκπρόσωπος της CLIA Europe στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τα κρουαζιερόπλοια επηρεάζονται από το κλείσιμο λιμένων και την αναστολή των λειτουργιών τους σε διάφορα μέρη του κόσμου. Ενθαρρύνουμε τους λιμένες να επιτρέψουν στα πλοία να ολοκληρώσουν τα ταξίδια τους και να προσφέρουν καταφύγιο στα πλοία εν αναμονή της επανέναρξης των δραστηριοτήτων τους.

Η κρουαζιέρα αποτελεί δυναμικό τμήμα του τουριστικού προϊόντος στην Ελλάδα, με σημαντική συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση, καθώς συνεισφέρει περισσότερα από 600 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο και προσφέρει σχεδόν 12.000 θέσεις εργασίας. Αυτός ο προσωρινός προορισμός θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στον κλάδο της κρουαζιέρας αλλά και πέρα από αυτόν.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για την επανέναρξη των δρομολογίων και δραστηριοτήτων μόλις αυτό είναι εφικτό» προσθέτει η ίδια.

Η βιομηχανία κρουαζιέρας σταθερά επεκτείνεται και καινοτομεί τα τελευταία χρόνια, επιδεικνύοντας εξαιρετικά αντανακλαστικά στις προκλήσεις που αντιμετώπισε στο παρελθόν. Η CLIA θα συνεχίσει να παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις σε συνεργασία με τις εταιρείες κρουαζιέρας, τους διεθνείς οργανισμούς υγείας και τις ρυθμιστικές αρχές, με στόχο να οδηγηθούμε στην οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη το συντομότερο δυνατόν.

 

Σχετικά με τη Διεθνή Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) – Ένας κλάδος, Μια Φωνή

 

Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) συνιστά τη μεγαλύτερη παγκοσμίως εμπορική ένωση κρουαζιεροπλοίων, παρέχοντας μια ενιαία φωνή και έναν κορυφαίο θεσμικό φορέα για την παγκόσμια κοινότητα της κρουαζιέρας. Η Ένωση διαθέτει 15 γραφεία παγκοσμίως με εκπροσώπους στην Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία, και είναι αφοσιωμένη στην ανάδειξη της ταξιδιωτικής εμπειρίας με κρουαζιερόπλοιο, υποστηρίζοντας πολιτικές και πρακτικές που προωθούν ένα ασφαλές, υγιές και βιώσιμο περιβάλλον στα κρουαζιερόπλοια.

Η Κοινότητα της CLIA περιλαμβάνει τις κορυφαίες εταιρείες κρουαζιέρας σε ωκεανούς, ποταμούς και ειδικούς προορισμούς, μια εξαιρετικά εκπαιδευμένη και πιστοποιημένη κοινότητα ταξιδιωτικών πρακτόρων, προμηθευτές και συνεργάτες της κρουαζιέρας από τους τομείς των λιμένων και προορισμών, της κατασκευής πλοίων, των προμηθειών και επιχειρηματικών υπηρεσιών. Η αποστολή του οργανισμού είναι να αποτελεί τον ενιαίο εκείνο παγκόσμιο οργανισμό που βοηθά τα μέλη του να επιτύχουν, υποστηρίζοντας, εκπαιδεύοντας και προωθώντας τα κοινά συμφέροντα της κοινότητας της κρουαζιέρας.

 

 

 

 

 

 

 

 

crossworldbanner

seanergybanerblue

antipollution2020

dominicaconsulate

bvbanner2022

Ημερολόγιο

«  Σεπτέμβριος 2023  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

bannerorion19

marinemone23

capitalinkoct3

Αναζήτηση

23worldlng