archonmaritime2 arcadia gac17

latscologo 

EuroDry Ltd. Announces Agreement to Acquire M/V Santa Cruz, a 2005-built Panamax Bulker

EuroDry Ltd. Announces Agreement to Acquire M/V Santa Cruz, a 2005-built Panamax Bulker

EuroDry Ltd., an owner and operator of drybulk vessels and provider of seaborne transportation for drybulk cargoes, announced that it has agreed to acquire M/V Santa Cruz, a 76,440 dwt drybulk vessel built in 2005, for $15.75 million.

More...
Global Ship Lease announces new forward charter agreement

Global Ship Lease announces new forward charter agreement

Global Ship Lease, Inc. announced a forward agreement of a 48-52 month charter for the 8,600 TEU, 2004-built GSL Ningbo.

More...
Επανέναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου - Ελλάδας

Επανέναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου - Ελλάδας

Το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας πραγματοποιείται σήμερα με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Daleela της εταιρείας Scandro Holding το οποίο ξεκίνησε δρομολόγιο το μεσημέρι από την Λεμεσό με προορισμό τον Πειραιά.

More...
MAN Energy Solutions and UGS Make Joint Decarbonisation Commitment

MAN Energy Solutions and UGS Make Joint Decarbonisation Commitment

Union of Greek Shipowners targets decarbonisation across value chain

More...
Diana Shipping Inc. announces the sale of a capesize dry bulk vessel, the m/v Baltimore

Diana Shipping Inc. announces the sale of a capesize dry bulk vessel, the m/v Baltimore

Diana Shipping Inc., a global shipping company specializing in the ownership and bareboat charter-in of dry bulk vessels, announced that it has signed, through a separate wholly-owned subsidiary, a Memorandum of Agreement to sell one of its dry bulk vessels,…

More...
Ιορδανία: Δεκατρείς νεκροί και 250 τραυματίες από έκρηξη τοξικού αερίου στο λιμάνι της Άκαμπα

Ιορδανία: Δεκατρείς νεκροί και 250 τραυματίες από έκρηξη τοξικού αερίου στο λιμάνι της Άκαμπα

Της Γεωργίας Ερμίδη Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και περίπου 250 τραυματίστηκαν όταν διέρρευσε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αέριο χλώριο από μια δεξαμενή αποθήκευσης στο λιμάνι της Άκαμπα.

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Εκτύπωση

Οι άνθρωποι της Ναυτιλίας μιλούν στην Γεωργία Ερμίδη για την Πανδημία Covid-19

11 Νοεμβρίου 2020.

              Κωστής Ν. Αχλαδίτης

Η Θαλάσσια εφοδιαστική αλυσίδα και η Ναυτιλία αντέδρασαν και ανταποκρίθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά στις νέες συνθήκες

 

kostisachladitisΟ Κωστής Ν. Αχλαδίτης είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Golden Cargo.  

Είναι Β' Αντιπρόεδρος στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς.

 

 

 

Πως αντιμετωπίζετε εσείς προσωπικά αλλά και η εταιρεία σας την πανδημία του κορωνοϊού (Covid 19);

 

Οι συνθήκες στην εφοδιαστική αλυσίδα είναι απαιτητικές, οφείλουμε να προβλέψουμε το επόμενο βήμα και συνεπώς δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης και ηρεμίας.

Η εταιρία λειτουργεί κανονικά, ακολουθώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και υγιεινής που προβλέπονται.

Εάν εξαιρέσουμε την φυσική παρουσία σε εκτός γραφείου ραντεβού με πελάτες και διάφορες εκδηλώσεις, η καθημερινότητα παραμένει απαιτητική.

H επικοινωνία με τους πελάτες και συνεργάτες γίνεται μέσω του web. Ασυνήθιστος τρόπος να λύσουμε τα προβλήματα και να κερδίσουμε καινούργιες συνεργείες, όμως προσαρμοζόμαστε ανάλογα και η προσπάθεια να κρατήσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών και τον έλεγχο της αλυσίδας απορροφά το χρόνο της ημέρας και όχι μόνο!

Το μεταφορικό κόστος έχει αυξηθεί αρκετά και οι λύσεις πολύ λίγες “ first comes first served” πέραν των περιορισμών που ισχύουν σε διαφορές χώρες.

Οι αεροπορικές εταιρίες «απαιτούν» να καλύψουν τα κόστη τους από την μεταφορά των εμπορευμάτων. Η αύξηση του αεροπορικού φορτίου είναι 60%, με ταυτόχρονη μείωση στο 66% στην ταξιδιωτική κίνηση.

 

Με τι ασχολείστε αυτό το διάστημα του lockdown; Πως αξιοποιείτε τον χρόνο σας;

 

Εκτός από τα θέματα καθημερινής ασφάλειας των εργαζομένων που είναι ο σημαντικότερος παράγοντάς για να μπορούμε να συνεχίσουμε το έργο μας, δεν υπάρχουν διαφορές στο εργασιακό περιβάλλον.

Η καθημερινή επικοινωνία και η ενημέρωση από τους συνεργάτες παγκοσμίως, τις αεροπορικές, τις Ναυτιλιακές εταιρείες για τις συνθήκες και τις αλλαγές που διαμορφώνονται στην θαλάσσια εφοδιαστική είναι απαραίτητή, έτσι ώστε και η δική μας αλυσίδα να προσαρμόζεται αντίστοιχα.

 

Ποιά είναι η εκτίμηση σας όσον αφορά τον αντίκτυπο που θα έχει η πανδημία στην Οικονομία και στην Ναυτιλία; Στην Ελλάδα και Παγκόσμια

 

Η Θαλάσσια εφοδιαστική αλυσίδα και η Ναυτιλία αντέδρασαν και ανταποκρίθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά στις νέες συνθήκες, πάρα τους περιορισμούς και τα lockdown σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν υπήρξαν περιστατικά όπου η Ναυτιλιακή βιομηχανία δεν ανταποκρίθηκε με συνέπεια στην εκτέλεση του μεταφορικού έργου.

Οι νέες συνθήκες που δημιουργούνται στην παγκόσμια αγορά διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας και των επιχειρήσεων μεταξύ άλλων είναι, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η μοντελοποίηση και ο εντοπισμός περιοχών που θα δημιουργήσουν οφέλη για την επανεκκίνηση της παγκόσμιας οικονομίας.
Η εφοδιαστική Αλυσίδα είναι συνδεδεμένη άρρητα με την γεωπολιτική, γεωστρατηγική και γεωοικονομική κατάσταση που διαμορφώνεται.

Πλέον, ολοένα και μεγαλύτερες εταιρείες του λιανεμπορίου, και όχι, μόνο επαναπροσδιορίζουν την τακτική τους, δημιουργώντας ηλεκτρονικά καταστήματα και παράλληλα μεγιστοποιώντας τα αποθέματα τους, προσπαθώντας να βελτιώσουν τις υπηρεσίες αποθήκευσης ή και να τις αναθέσουν σε εξειδικευμένες εταιρείες, λόγω της στροφής στο ηλεκτρονικό εμπόριο που απαιτεί μεγαλύτερα αποθέματα και ταχύτερους χρόνους παράδοσης των εμπορευμάτων.

Οι αλυσίδες εφοδιασμού αναπτύσσονται πλέον γύρω από περιοχές που διευκολύνουν τις μεταφορές, και όχι σε περιοχές χαμηλού κόστους παραγωγής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

crossworldbanner

seanergybanerblue

antipollution2020

bvbanner2022

Ημερολόγιο

«  Ιούνιος 2022  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

dominicaconsulate

bannerorion19

hswbanner2022

 wartsilaf3

rina2022 

posidonia22

tsavlirisbanner21

Αναζήτηση