archonmaritime2 crossworldmarine24f1 gac17

latscologo 

Πώληση πλοίου για την NGM Energy του Ν. Μουνδρέα

Πώληση πλοίου για την NGM Energy του Ν. Μουνδρέα

Η ναυτιλιακή του NGM Energy του εφοπλιστή Νικόλα Μουνδρέα πούλησε σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές το πλοίο Epic, 180.100 dwt, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2010, στην τιμή των 32 εκατομμυρίων δολ.

More...
Drydel Shipping Celebrates Delivery of MV Twin Delight

Drydel Shipping Celebrates Delivery of MV Twin Delight

Today marks a momentous occasion for Drydel Shipping as we celebrate the delivery of our newest charter-in vessel, the MV Twin Delight, in Imabari, Japan.

More...
SFL acquires 3 new LR2 product tankers for $230 mil.

SFL acquires 3 new LR2 product tankers for $230 mil.

SFL Corporation Ltd. (NYSE: SFL) (“SFL” or the “Company”) announced that it has agreed to acquire three new LR2 product tankers for an aggregate purchase price of approximately $230 million in

More...
First LNG powered vessel calls at HIP

First LNG powered vessel calls at HIP

The first LNG battery hybrid powered RORO vessel berthed at the Hambantota International Port (HIP) for the discharge of construction machinery and equipment (high and heavy vehicles including airport buses, mobile cranes, etc.). The transshipment cargo is destined for Dammam…

More...
The Baltic Exchange - Weekly Gas report

The Baltic Exchange - Weekly Gas report

LNG A relatively stable week for the LNG in terms of freight both the 174cbm and 160cbm indexes moved in unison with the Atlantic picking up on both BLNG2 and BLNG3 while in the Pacific levels fell.

More...
Βαλτιμόρη: Τουλάχιστον 6 οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας - Το πλοίο έχασε πρόωση λόγω black out σταμάτησαν οι γεννήτριες ηλεκτρισμού

Βαλτιμόρη: Τουλάχιστον 6 οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας - Το πλοίο έχασε πρόωση λόγω black out σταμάτησαν οι γεννήτριες ηλεκτρισμού

Της Γεωργίας Ερμίδη Το Λιμενικό Σώμα ολοκλήρωσε την αναζήτησή του αργά την Τρίτη για τους έξι εργαζόμενους σε συνεργείο συντήρησης του οδοστρώματος που βρίσκονταν πάνω στην γέφυρα Francis Scott Key στην Βαλτιμόρη

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Εκτύπωση

Οι άνθρωποι της Ναυτιλίας μιλούν στην Γεωργία Ερμίδη για την Πανδημία Covid-19

30 Νοεμβρίου 2020.

ΙΩΑΝΝΑ ΤΟΠΑΛΟΓΛΟΥ 

 

Η πανδημία έχει ήδη δείξει τα σημάδια της ύφεσης στην οικονομία και την ναυτιλία

 

ioannatopalogloufoto1

Η κα Ιωάννα Τοπάλογλου είναι μεσίτης ναυτασφαλειών, είναι η Ιδρυτής και διευθύνουσα σύμβουλος της Orion International Brokers and Consultants Ltd.

Έχει υπηρετήσει ως Γενική Διευθύντρια της Allied Insurance Brokers στον Πειραιά για σχεδόν 20 χρόνια και το 2009 ίδρυσε την Orion International Brokers and Consultants Ltd. Η Orion ασχολείται με τις ασφάλειες στην Ναυτιλία και συνεργάζεται με όλες τις μεγάλες διεθνείς ασφαλιστικές αγορές παγκοσμίως.

Η κ. Τοπάλογλου είναι μέλος του Chartered Insurance Institute του Λονδίνου και μέλος του Marine Insurance Brokers Association της Ελλάδας

 

 

 

Πως αντιμετωπίζετε εσείς προσωπικά αλλά και η εταιρεία σας την πανδημία του κορωνοϊού (Covid 19);

 

Προσωπικά είμαι άτομο που κάνω πάντα θετικές σκέψεις, προσπαθώ να αντιμετωπίσω αυτήν την κατάσταση με ηρεμία, αισιοδοξία και ψυχραιμία. Έγινε πλέον βίωμα μου ότι δεν υπάρχουν πολλές επιλογές παρά μόνο μία και αυτή είναι να περιορίσω τις δραστηριότητες μου εκτός οικίας για όσο χρειαστεί μέχρι να κοπάσει αυτό το αναπάντεχο που μας βρήκε. Έχοντας την ευθύνη για την καλή υγεία των συνεργατών μου στο γραφείο πήραμε την απόφαση να δουλεύουμε από το σπίτι αποφεύγοντας τις μετακινήσεις. Όπως και τον Μάρτιο έτσι και τώρα τα συστήματα του γραφείου υποστηρίζουν αυτήν την επιλογή και δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα.

 

Με τι ασχολείστε αυτό το διάστημα του lockdown; Πως αξιοποιείτε τον χρόνο σας;

 

Βέβαια μας λείπει η μεταξύ μας επαφή όπως και η επαφή με τους πελάτες μας και τους εξωτερικούς μας συνεργάτες. Το γραφείο είναι το δεύτερο σπίτι μας μιας και περνάμε ένα μεγάλο μέρος της ημέρας εκεί. Αυτήν την επαφή φροντίζουμε να την διατηρούμε με τα καθημερινά zoom, όπου η συζήτηση δεν περιστρέφεται μόνο στα του γραφείου, αλλά και στα προβλήματα της καθημερινότητας του καθενός μας..

Η επαφή με τους πελάτες μας γίνεται είτε τηλεφωνικώς είτε με zoom και αν δεν υπάρχουν θέματα προς άμεση διεκπεραίωση η συζήτηση γενικώς περιστρέφεται γύρω από το πώς περνάμε και πόσο πρέπει να προσέχουμε.

Πέρα από την καθημερινή ενασχόληση με τα θέματα του γραφείου και την διεκπεραίωση της δουλειάς, μου έχει δοθεί ο χρόνος να ασχοληθώ με το σπίτι μου, με την οικογένεια μου, την γυμναστική μου και με τα βιβλία μου. Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο που ο ήλιος λάμπει τις περισσότερες μέρες του χρόνου και μπορούμε να βγαίνουμε έξω και να κάνουμε τον περίπατο μας πράγμα που εγώ προσωπικά δεν μπορούσα να κάνω σε καθημερινή βάσει όταν έπρεπε να είμαι στο γραφείο από τις 10 το πρωί μέχρι της 6 το απόγευμα.

Αυτόν τον καιρό της καραντίνας μου δόθηκε η ευκαιρία να εκτιμήσω πόσο πολύτιμη είναι η υγεία και πόσο πολύτιμη είναι η σχέση μου με την οικογένεια μου και με τους φίλους μας.

 

Ποια είναι η εκτίμηση σας όσον αφορά τον αντίκτυπο που θα έχει η πανδημία στην Οικονομία και στην Ναυτιλία; Στην Ελλάδα και Παγκόσμια

 

Η πανδημία έχει ήδη δείξει τα σημάδια της ύφεσης στην οικονομία και την ναυτιλία. Ο κόσμος ανά την υφήλιο είναι σε καραντίνα και ως εκ τούτου και ξοδεύει λιγότερα και παράγει λιγότερα. Όσο και να ελπίζουμε στο εμβόλιο θεωρώ ότι έχουμε δρόμο ακόμα μέχρι να δούμε να ανακάμπτει η οικονομία αλλά και οι ναύλοι.

Βέβαια στον τομέα της ναυτιλίας το μεγάλο πρόβλημα είναι τα πληρώματα που αισθάνονται εγκλωβισμένα στα πλοία και θέλουν να γυρίσουν στις οικογένειες τους και από την άλλη οι πλοιοκτήτες που προσπαθούν να βρουν λύσεις που δεν είναι πάντα εύκολες. Η μακροχρόνια παραμονή των πληρωμάτων στα πλοία τους δημιουργεί άγχος και ανασφάλεια που μπορεί να έχει αντίκτυπο και στην ναυσιπλοΐα του πλοίου. Πιστεύω ότι η ψυχολογική υποστήριξη του πληρώματος με όποιο δυνατό μέσο είναι το λιγότερο που μπορεί να τους προσφερθεί στις παρούσες συνθήκες. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.

topaloglouioanna

 Η κα Ιωάννα Τοπάλογλου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

crossworldbanner

seanergymaritime1

dominicaconsulate

bvbanner2022

Ημερολόγιο

«  Απρίλιος 2024  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

lapwingslogo

esmlogo24

ccslogo

bannerorion19 

hsw24banner1

secblue24

Αναζήτηση