archonmaritime2 arcadia gac17

latscologo 

Delivery of newbuilding Suezmax tanker with 10-year charter

Delivery of newbuilding Suezmax tanker with 10-year charter

Ocean Yield AS is pleased to announce that it has taken delivery of the newbuilding Suezmax tanker Nordic Hunter from Samsung Heavy Industries’ shipyard in South Korea.

More...
Ρωσία και Ουκρανία: Έπεσαν οι υπογραφές στην συμφωνία για την εξαγωγή εκατομμυρίων τόνων σιτηρών

Ρωσία και Ουκρανία: Έπεσαν οι υπογραφές στην συμφωνία για την εξαγωγή εκατομμυρίων τόνων σιτηρών

Της Γεωργίας Ερμίδη Η Ρωσία, η Ουκρανία, η Τουρκία και ο ΟΗΕ υπέγραψαν σήμερα συμφωνία στην Κωνσταντινούπολη για την επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών της Ουκρανίας στην Μαύρη Θάλασσα.

More...
Αγορά ενος τάνκερ τύπου MR για την Velos Tankers

Αγορά ενος τάνκερ τύπου MR για την Velos Tankers

Ενισχύει τον στόλο της η ναυτιλιακή εταιρεία Velos Tankers του εφοπλιστή Πασχάλη Διαμαντίδη. Αγόρασε το MR Tanker «Velos Topaz» πρώην «Hafnia Green» χωρητικότητας 40.000 dwt και ναυπηγήσεως του 2007.

More...
GTT receives an order from Samsung Heavy Industries for the tank design of fourteen new LNG Carriers

GTT receives an order from Samsung Heavy Industries for the tank design of fourteen new LNG Carriers

GTT announces that it has received, at the end of June, an order from its partner the Korean shipyard Samsung Heavy Industries for the tank design of fourteen new LNGCs, including twelve vessels on behalf of an American ship-owner, and…

More...
Navios Maritime Partners L.P. Announces Acquisition of a 36-Vessel Drybulk Fleet

Navios Maritime Partners L.P. Announces Acquisition of a 36-Vessel Drybulk Fleet

Navios Maritime Partners L.P. (“Navios Partners”) (NYSE: NMM), an international owner and operator of dry cargo and tanker vessels, agreed to acquire a 36-vessel drybulk fleet for a gross purchase price of $835.0 million,

More...
Safe Bulkers, Inc. announces agreement for the acquisition of two kamsarmax class newbuild vessels

Safe Bulkers, Inc. announces agreement for the acquisition of two kamsarmax class newbuild vessels

Safe Bulkers, Inc., an international provider of marine drybulk transportation services, announced that it has entered into an agreement for the acquisition of two Chinese dry-bulk, 82,500 dwt, Kamsarmax class vessels, at attractive prices with scheduled delivery dates within August…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Εκτύπωση

Ανακοίνωση της CLIA σχετικά με τους προσωρινούς περιορισμούς για τα κρουαζιερόπλοια στην Ελλάδα

19 Μαρτίου 2020.

cruisepl24Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), ως ο κύριος φορέας και η ενιαία φωνή της παγκόσμιας κοινότητας κρουαζιέρας, ανακοινώνει τα εξής σχετικά με τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνει η Ελληνική Κυβέρνηση για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊούCOVID-19:

Σύμφωνα με την από 15/03/2020 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Υγείας, Υποδομών & Μεταφορών και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής η οποία ελήφθη σε συνάντηση υπό τον Πρωθυπουργό όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 860/Β’ περιορίζεται προσωρινά ο κατάπλους όλων των επαγγελματικών πλοίων θαλάσσιας αναψυχής συμπεριλαμβανομένων των κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια και η με οποιονδήποτε τρόπο αποβίβαση επιβατών από τα πλοία για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού στην ελληνική επικράτεια. Οι απαγορεύσεις αυτές ισχύουν για το χρονικό διάστημα από 15/03/2020 και ώρα 15:00 έως και 15/04/2020 και ώρα 15:00.

Για την CLIA και τα μέλη της, η ασφάλεια, η υγεία και η ευζωία των επιβατών και των πληρωμάτων παραμένουν η νούμερο ένα προτεραιότητα. Η παγκόσμια βιομηχανία κρουαζιέρας από την πρώτη στιγμή παρακολουθεί με προσοχή αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση και αναπτύσσει διαρκώς νέα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, που βασίζονται στις κατευθυντήριες οδηγίες των διεθνών υγειονομικών αρχών.

«Καθώς αντιμετωπίζουμε μία άνευ προηγουμένου κατάσταση αναγνωρίζουμε την απόφαση επιβολής του προληπτικού αυτού μέτρου που περιορίζει προσωρινά την κίνηση των κρουαζιεροπλοίων στα ελληνικά λιμάνια. Η δημόσια υγεία και η ασφάλεια προέχουν» δήλωσε η κα Μαρία Δεληγιάννη, Εκπρόσωπος της CLIA Europe στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τα κρουαζιερόπλοια επηρεάζονται από το κλείσιμο λιμένων και την αναστολή των λειτουργιών τους σε διάφορα μέρη του κόσμου. Ενθαρρύνουμε τους λιμένες να επιτρέψουν στα πλοία να ολοκληρώσουν τα ταξίδια τους και να προσφέρουν καταφύγιο στα πλοία εν αναμονή της επανέναρξης των δραστηριοτήτων τους.

Η κρουαζιέρα αποτελεί δυναμικό τμήμα του τουριστικού προϊόντος στην Ελλάδα, με σημαντική συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση, καθώς συνεισφέρει περισσότερα από 600 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο και προσφέρει σχεδόν 12.000 θέσεις εργασίας. Αυτός ο προσωρινός προορισμός θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στον κλάδο της κρουαζιέρας αλλά και πέρα από αυτόν.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για την επανέναρξη των δρομολογίων και δραστηριοτήτων μόλις αυτό είναι εφικτό» προσθέτει η ίδια.

Η βιομηχανία κρουαζιέρας σταθερά επεκτείνεται και καινοτομεί τα τελευταία χρόνια, επιδεικνύοντας εξαιρετικά αντανακλαστικά στις προκλήσεις που αντιμετώπισε στο παρελθόν. Η CLIA θα συνεχίσει να παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις σε συνεργασία με τις εταιρείες κρουαζιέρας, τους διεθνείς οργανισμούς υγείας και τις ρυθμιστικές αρχές, με στόχο να οδηγηθούμε στην οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη το συντομότερο δυνατόν.

 

Σχετικά με τη Διεθνή Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) – Ένας κλάδος, Μια Φωνή

 

Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) συνιστά τη μεγαλύτερη παγκοσμίως εμπορική ένωση κρουαζιεροπλοίων, παρέχοντας μια ενιαία φωνή και έναν κορυφαίο θεσμικό φορέα για την παγκόσμια κοινότητα της κρουαζιέρας. Η Ένωση διαθέτει 15 γραφεία παγκοσμίως με εκπροσώπους στην Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία, και είναι αφοσιωμένη στην ανάδειξη της ταξιδιωτικής εμπειρίας με κρουαζιερόπλοιο, υποστηρίζοντας πολιτικές και πρακτικές που προωθούν ένα ασφαλές, υγιές και βιώσιμο περιβάλλον στα κρουαζιερόπλοια.

Η Κοινότητα της CLIA περιλαμβάνει τις κορυφαίες εταιρείες κρουαζιέρας σε ωκεανούς, ποταμούς και ειδικούς προορισμούς, μια εξαιρετικά εκπαιδευμένη και πιστοποιημένη κοινότητα ταξιδιωτικών πρακτόρων, προμηθευτές και συνεργάτες της κρουαζιέρας από τους τομείς των λιμένων και προορισμών, της κατασκευής πλοίων, των προμηθειών και επιχειρηματικών υπηρεσιών. Η αποστολή του οργανισμού είναι να αποτελεί τον ενιαίο εκείνο παγκόσμιο οργανισμό που βοηθά τα μέλη του να επιτύχουν, υποστηρίζοντας, εκπαιδεύοντας και προωθώντας τα κοινά συμφέροντα της κοινότητας της κρουαζιέρας.

 

 

 

 

 

 

 

 

crossworldbanner

seanergybanerblue

antipollution2020

bvbanner2022

Ημερολόγιο

«  Αύγουστος 2022  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

dominicaconsulate

bannerorion19

hellenicsw22

 wartsilaf3

rina2022 

maltaforum22

tsavlirisbanner21

Αναζήτηση