archonmaritime2 arcadia gac17

latscologo 

Global Ship Lease announces new forward charter agreement

Global Ship Lease announces new forward charter agreement

Global Ship Lease, Inc. announced a forward agreement of a 48-52 month charter for the 8,600 TEU, 2004-built GSL Ningbo.

More...
Επανέναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου - Ελλάδας

Επανέναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου - Ελλάδας

Το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας πραγματοποιείται σήμερα με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Daleela της εταιρείας Scandro Holding το οποίο ξεκίνησε δρομολόγιο το μεσημέρι από την Λεμεσό με προορισμό τον Πειραιά.

More...
MAN Energy Solutions and UGS Make Joint Decarbonisation Commitment

MAN Energy Solutions and UGS Make Joint Decarbonisation Commitment

Union of Greek Shipowners targets decarbonisation across value chain

More...
Καίγεται ολη η Ελλάδα το τελευταίο διήμερο Πάνω απο 65 φωτιές σε όλη την χώρα Τεράστια η οικολογική καταστροφή

Καίγεται ολη η Ελλάδα το τελευταίο διήμερο Πάνω απο 65 φωτιές σε όλη την χώρα Τεράστια η οικολογική καταστροφή

Τέραστια η οικολογική καταστροφή απο πυρκαγιές που σημειώθηκαν στην χώρα το τελευταίο διήμερο. Περιουσίες, ζώα και δασικές εκτάσεις στο έλεος των πυρκαγιών αλλα και της αδυναμίας για μια ακόμη φορά

More...
Χονγκ Κονγκ: Πλοίο έσπασε στα δύο και βυθίστηκε - Πολλοί αγνοούμενοι

Χονγκ Κονγκ: Πλοίο έσπασε στα δύο και βυθίστηκε - Πολλοί αγνοούμενοι

Της Γεωργίας Ερμίδη Μέχρι στιγμής 27 μέλη του πληρώματος ενός πλοίου με 30 επιβαίνοντες αγνοούνται όταν αυτό έσπασε στα δύο ανοιχτά του Χονγκ Κονγκ, καθώς ήταν σε εξέλιξη η σφοδρή τροπική καταιγίδα Chaba, δήλωσαν οι αρχές.

More...
Τρίτη αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων των πλοίων μέσα στο 2022

Τρίτη αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων των πλοίων μέσα στο 2022

Αυξήσεις σημειώθηκαν την 1 Ιουλίου 2022 στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ορισμένων δρομολογίων πλοίων. Η αύξηση αυτή είναι η τρίτη που γίνεται μέσα στο 2022. Η πρώτη είχε γίνει τον Απρίλιο του 2022 και η δεύτερη τον Ιούνιο.

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Εκτύπωση

Συνέντευξη στην Γεωργία Ερμίδη για την Ναυτιλία και την Πανδημία Covid-19

24 Νοεμβρίου 2020.

ΔΑΝΑΗ ΜΠΕΖΑΝΤΑΚΟΥ

Όλα μπαίνουν σε μια νέα τροχιά Από τον τρόπο ζώης, επικοινωνίας, εργασίας, εκπαίδευσης Όλα αλλάζουν

danaebezantΗ Δανάη Μπεζαντάκου είναι ceo της Navigator Shipping Consultants και Concept-Founder του YES forum.

 

Πως αντιμετωπίζετε εσείς προσωπικά αλλά και η εταιρεία σας την πανδημία του κορωνοϊού Covid 19;

Η ναυτιλία είναι ίσως ένας από τους λίγους κλάδους που δεν σταμάτησε ποτέ τη λειτουργία του. Εμείς λειτουργούσαμε έτσι και αλλιώς remotely, καθώς το επίκεντρο της παραγωγής της μεταφορικής υπηρεσίας, αυτό το πλωτό εργοστάσιο από το οποίο εξαρτιόμαστε όλοι ήταν και παραμένει μακριά μας. Σαφώς η καθημερινότητα μας, δεν είναι business as usual, στη ναυτιλία όμως ποτέ δεν σταματάμε, και αν θες την άποψή μου, τώρα είναι μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ να εργασθούμε και να ΣΥΝ-εργασθούμε. Τέτοιες κρίσεις πρέπει να βρίσκουν την ναυτιλιακή κοινότητα ενωμένη και έτοιμη να δημιουργήσει νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, υποστηρίζοντας την αγορά και τους ανθρώπους τους. Θεωρώ δεδομένων των συνθηκών πως οι άλλοι κλάδοι αυτή τη στιγμή κλήθηκαν να αλλάξουν τρόπο εργασίας και να πλησιάσουν τον δικό μας.

Όπως λέω πάντα, αν αγαπάς αυτό που κάνεις, ποτέ σου δεν δουλεύεις!Αξιοποιείς τον χρόνο σου. Ανάμεσα στις προτεραιότητές μου είναι η υποστήριξη και ενίσχυσή του δικτύου αντιπροσώπευσης εταιριών ρυμούλκησης και Πρακτόρευσης της Navigator Shipping Consultants σε όλο τον κόσμο, σε μια περίοδο που μπορούμε να στοχεύσουμε το άνοιγμα νέων αγορών εξασφαλίζοντας ανταγωνιστικά συμβόλαια και προσφορές για της Ελληνικές ναυτιλιακές εταιρίες. Η παρακίνηση της νέας γενιάς για τη συμμετοχή της στο διάλογο με το σύνολο του Ελληνικού ναυτιλιακού cluster μέσω του Young Executives Shipping Forum, καθώς η αυτή η γενιά θα αποτελέσει τους Decision Makers του αύριο – που δεν είναι τόσο μακριά και η συνέχεια των εποικοδομητικών συζητήσεων του Advisory Board του NAVIGATOR FORUM το οποίο δεν σταμάτησε να πραγματοποιεί συναντήσεις καθόλη τη διάρκεια του και των δύο lockdowns.

Με τι ασχολείστε αυτό το διάστημα του lockdown; Πως αξιοποιείτε τον χρόνο σας;

Θεωρώ πως η καραντίνα και η μείωση, σχεδόν απουσία εκδηλώσεων και συναντήσεων με φυσική παρουσία, μας έβαλε όλους σε μια διαδικασία να αναθεωρήσουμε και να δούμε τι και σε ποιο βαθμό μας προσέφεραν ενέργειες που κάναμε προ COVID-19. O αντίκτυπος όπως πάντα είναι και θετικός και αρνητικός. Νομίζω η ανθρώπινη επαφή λείπει σε όλους μας. Είναι πολύ διαφορετικό το δια ζώσης networking από ότι οι συναντήσεις σε ψηφιακά δωμάτια. Από την άλλη όμως, είναι πιο εύκολο να κάνουμε διαδικτυακές συναντήσεις με συνεργάτες και πελάτες που είναι σε άλλες πόλεις ή χώρες και πιο πριν ή πρώτη σκέψη θα ήταν να τους στείλουμε mail ή να πάμε εκεί αεροπορικώς.

Η συμμετοχή και η υποστήριξη πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην ενδυνάμωση της ναυτιλίας, του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα είναι υψίστης σημασίας για μένα.

Βέβαια σε αυτή την κρίσιμη περίοδο δεν πρέπει να ξεχνάμε την κρισιμότητα φροντίδας της ψυχικής υγείας, της δικής μας και των γύρω μας. Συζητήσεις έστω και διαδικτυακά με συνεργάτες, φίλους και οικογένεια, σωματική άσκηση, ανάγνωση βιβλίων και ενίσχυση των δεξιοτήτων μας είναι κάποια πράγματα που όλοι πρέπει να έχουμε υπόψιν και να φροντίσουμε.

Ποια είναι η εκτίμηση σας όσον αφορά τον αντίκτυπο που θα έχει η πανδημία στην Οικονομία και στην Ναυτιλία; Στην Ελλάδα και Παγκόσμια

Η κρίση που διανύουμε είναι ίσως η μεγαλύτερη μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Αποδείχτηκε ότι «τα πάντα ρει». Όλα μπαίνουν σε μια νέα τροχιά. Από τον τρόπο ζώης, επικοινωνίας, εργασίας, εκπαίδευσης. Όλα αλλάζουν.

Η ναυτιλία αντιμετωπίζει ανόδους και καθόδους της αγοράς περίπου ανά 7ετία λόγω της κυκλικής της οικονομίας, οπότε είναι συνηθισμένη στην διαχείριση κρίσεων. Το ζήτημα είναι να χρησιμοποιήσουμε τα πλεονεκτήματά μας για την ενίσχυση της πρωτιάς μας παγκοσμίως και αυτά δεν είναι άλλα από τo Ελληνικό Ναυτιλιακό Cluster το οποίο αποτελείται από 3,000 εταιρείες 300 και πλέον επαγγελμάτων και ειδικοτήτων, η γεωστρατηγική μας θέση η οποία μπορεί να προσφέρει προστιθέμενη αξία στη χώρα, και η ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και των λιμένων μας.

Οι Έλληνες πλοιοκτήτες έχοντας μακρά ιστορία και εμπειρία στο χώρο, εξερευνούν, ακολουθούν και πρωτοπορούν σε νέους χώρους όπως αυτόν της μεταφοράς LNG, καθώς παρατηρούμε όλοι τις μεταβολές που παρουσιάζονται στον ενεργειακό χάρτη.

Η συνεχής εξέλιξη της τεχνολογίας και η υιοθέτηση των νέων κανονισμών για την προστασία του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με τους στόχους του 2030 και 2050, θα παρουσιάσουν πολλές προκλήσεις στις οποίες το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας θα κληθεί να ανταποκριθεί.

 

 

 

 

crossworldbanner

seanergybanerblue

antipollution2020

bvbanner2022

Ημερολόγιο

«  Ιούλιος 2022  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

dominicaconsulate

bannerorion19

hswbanner2022

 wartsilaf3

rina2022 

posidonia22

tsavlirisbanner21

Αναζήτηση