archonmaritime2 crossworldmarine24f1 gac17

latscologo 

Πώληση πλοίου για την NGM Energy του Ν. Μουνδρέα

Πώληση πλοίου για την NGM Energy του Ν. Μουνδρέα

Η ναυτιλιακή του NGM Energy του εφοπλιστή Νικόλα Μουνδρέα πούλησε σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές το πλοίο Epic, 180.100 dwt, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2010, στην τιμή των 32 εκατομμυρίων δολ.

More...
Drydel Shipping Celebrates Delivery of MV Twin Delight

Drydel Shipping Celebrates Delivery of MV Twin Delight

Today marks a momentous occasion for Drydel Shipping as we celebrate the delivery of our newest charter-in vessel, the MV Twin Delight, in Imabari, Japan.

More...
SFL acquires 3 new LR2 product tankers for $230 mil.

SFL acquires 3 new LR2 product tankers for $230 mil.

SFL Corporation Ltd. (NYSE: SFL) (“SFL” or the “Company”) announced that it has agreed to acquire three new LR2 product tankers for an aggregate purchase price of approximately $230 million in

More...
First LNG powered vessel calls at HIP

First LNG powered vessel calls at HIP

The first LNG battery hybrid powered RORO vessel berthed at the Hambantota International Port (HIP) for the discharge of construction machinery and equipment (high and heavy vehicles including airport buses, mobile cranes, etc.). The transshipment cargo is destined for Dammam…

More...
The Baltic Exchange - Weekly Gas report

The Baltic Exchange - Weekly Gas report

LNG A relatively stable week for the LNG in terms of freight both the 174cbm and 160cbm indexes moved in unison with the Atlantic picking up on both BLNG2 and BLNG3 while in the Pacific levels fell.

More...
Βαλτιμόρη: Τουλάχιστον 6 οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας - Το πλοίο έχασε πρόωση λόγω black out σταμάτησαν οι γεννήτριες ηλεκτρισμού

Βαλτιμόρη: Τουλάχιστον 6 οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας - Το πλοίο έχασε πρόωση λόγω black out σταμάτησαν οι γεννήτριες ηλεκτρισμού

Της Γεωργίας Ερμίδη Το Λιμενικό Σώμα ολοκλήρωσε την αναζήτησή του αργά την Τρίτη για τους έξι εργαζόμενους σε συνεργείο συντήρησης του οδοστρώματος που βρίσκονταν πάνω στην γέφυρα Francis Scott Key στην Βαλτιμόρη

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Εκτύπωση

Σε υψηλό δεκαετίας οι τιμές του καφέ

01 Δεκεμβρίου 2021.

coffeeship21Σε υψηλά δεκαετίας κινούνται οι τιμές του καφέ διεθνώς, ενώ οι αναλυτές αναμένουν ότι η στενότητα στην αγορά θα συνεχιστεί μέχρι το 2023.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης καφέ για παράδοση Δεκεμβρίου έκλεισαν την συνεδρίαση της Δευτέρας στα 2,34 δολάρια ανά λίβρα. Την Πέμπτη, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του καφέ στο Intercontinental Exchange της Νέας Υόρκης έφτασαν τα 2,46 δολάρια, σημειώνοντας την υψηλότερη τιμή από το 2011, όταν το εμπόρευμα ανέβηκε πάνω από τα 3 δολάρια ανά λίβρα.

Εν τω μεταξύ, η τιμή αναφοράς της International Coffee Association ήταν 2,07 δολάρια ανά λίβρα την Παρασκευή, αυξημένη κατά 85% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο Όλε Χάνσεν, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στην Saxo Bank, είπε στο CNBC ότι τους τελευταίους 12 μήνες «μια τέλεια καταιγίδα γεγονότων έχει συνωμοτήσει για να δώσει ώθηση στον αγαπημένο μας κόκκο». «Το ερώτημα για την μελλοντική δράση των τιμών είναι πόσες από αυτές τις εξελίξεις είναι δυνητικά πιο μακροχρόνιες», είπε.

Ο Χάνσεν πρόσθεσε ότι αυτά τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν τα αποθέματα αργότερα φέτος, καθώς και το 2022 και ενδεχομένως ακόμη και το 2023.

Η τιμή της ποικιλίας Arabica έχει αυξηθεί κατά 50% τους τελευταίους 12 μήνες. Η αιτία της εκτίναξης εδράζεται στον κορυφαίο παραγωγό παγκοσμίως, δηλαδή την Βραζιλία, της οποίας η παραγωγή έχει μειωθεί σε χαμηλό δύο ετών, εξαιτίας της ξηρασίας και του παγετού.

Εκτός από τις κακές καιρικές συνθήκες, οι παγκόσμιοι περιορισμοί είχαν σημαντικό αντίκτυπο στην αγορά του καφέ, επειδή οι παραγωγοί και οι εταιρείες που διυλίζουν τον καφέ στο προϊόν που πίνουμε βρίσκονται συχνά σε διαφορετικές χώρες.

Η αβεβαιότητα της αγοράς πηγάζει επίσης από χώρες εξαγωγής όπως η Αιθιοπία, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα ενός εμφυλίου πολέμου οπως αναφέρουν τα ξένα δίκτυα, και το Βιετνάμ, όπου παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων κορονοιού που θα μπορούσαν να πλήξουν την παραγωγή.

Σήμερα, το Βιετνάμ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος καφεοπαραγωγός του πλανήτη, μετά από την Βραζιλία, και ο μεγαλύτερος παραγωγός Robusta, με μεγάλη μάλιστα απόσταση από τον επόμενο. Ο Robusta αποτελεί το 97% της εθνικής παραγωγής καφέ στο Βιετνάμ και είναι το σημαντικότερο εξαγώγιμο προϊον της χώρας, και το πιο διαδεδομένο αγροτικό προϊον μετά το ρύζι.

Το δυσμενές κλίμα στις τιμές του καφέ επιβαρύνουν και οι αυξήσεις στο κόστος μεταφοράς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

crossworldbanner

seanergymaritime1

dominicaconsulate

bvbanner2022

Ημερολόγιο

«  Φεβρουάριος 2024  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

lapwingslogo

esmlogo24

ccslogo

bannerorion19 

hsw24banner1

secblue24

Αναζήτηση