ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκτύπωση

Μηχανική βλάβη Τ/Χ σκάφους στην Μήλο - Σύλληψη Κυβερνήτη στο Ηράκλειο

24 Ιουλίου 2026.

miloskaf26Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μήλου για περιστατικό ακυβερνησίας ενός ταχύπλοου (Τ/Χ) σκάφους σημαίας Νήσων Μάρσαλ λόγω μηχανικής βλάβης στην θαλάσσια περιοχή νήσων «ΑΚΡΑΔΙΕΣ» Μήλου.

Στο σημείο μετέβησαν ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ) και το Ε/Π-Τ/Ρ «Α-ΤΟΡΟ» Ν. Π. 13421 το οποίο εντόπισε το Τ/Χ με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους. Στην συνέχεια, το Τ/Χ κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Αδάμαντα, με την συνδρομή του Ε/Π-Τ/Ρ. Από το Λιμεναρχείο Μήλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Τ/Χ, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

-Στην σύλληψη ενός 66χρονου ημεδαπού, Κυβερνήτη επιβατηγού-αναψυχής (Ε/Π-Α/Ψ) σκάφους, προέβησαν τις πρωινές ώρες σήμερα στελέχη της Λιμενικής Αρχής του Ηρακλείου, για παράβαση διατάξεων του ν. 4926/2022 (ΦΕΚ 82 Α’) «Εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου για πλοία αναψυχής», σε συνδυασμό με το άρθρο 234 του ΚΔΝΔ (ΦΕΚ 261 Α’/1973) «Ποινικές κυρώσεις». Συγκεκριμένα, ο 66χρονος Κυβερνήτης απέπλευσε από το λιμάνι του Ηρακλείου προς εκτέλεση πλου ολικής ναύλωσης χωρίς να έχει λάβει την σχετική άδεια απόπλου από τη Λιμενική Αρχή. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, πρόκειται να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.