archonmaritime2 crossworldmarine24f1 gac17

latscologo 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκτύπωση

Lloyd's List : Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία 2018

01 Απριλίου 2019.

awards18g15Πλατσιδάκης και Κασιδόκωστας-Λάτσης κέρδισαν βραβεία μπροστά σε περισσότερους από 1.000 καλεσμένους στο ετήσιο ναυτιλιακό Γκαλά

Η Contships, η EURONAV, η SEAJETS, και η Signal Ocean Platform τιμήθηκαν μεταξύ άλλων

Ο Γιάννης Πλατσιδάκης πρόεδρος Intercargo ονομάστηκε Ελληνική Ναυτιλιακή Προσωπικότητα της χρονιάς για το 2018 στα 15α Ετήσια, Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία της Lloyd'sList. Η Αγγελική Φράγκου και ο Πάρης Κασιδόκωστας - Λάτσης ήταν μεταξύ άλλων μεγάλων ονομάτων που κέρδισαν βραβεία.

Μεγάλη συμμετοχή πάνω από 1.100 Ελληνικών και διεθνών ναυτιλιακών προσωπικοτήτων συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental για την εκδήλωση του 2018, η οποία διοργανώθηκε από την Lloyd's List, την διεθνή ναυτιλιακή εφημερίδα που ιδρύθηκε το 1734.

Χαιρέτισαν τις λαμπρότερες επιδόσεις προσώπων και εταιριών για το 2018, όπου συμπεριελήφθησαν μερικές από τις πιο γνωστές προσωπικότητες και επιχειρήσεις της ναυτιλίας, και απήλαυσαν ένα συναρπαστικό πρόγραμμα που αντανακλούσε την τρέχουσα ανάγκη της ναυτιλίας να προετοιμαστεί για μια νέα εποχή χαμηλότερων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου και νέων καυσίμων.

Η Class NK, ένας μακροχρόνιος υποστηρικτής της εκδήλωσης, ήταν για άλλη μια φορά γενικός επικεφαλής χορηγός των Βραβείων της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας άνοιξε την εκδήλωση και παρουσίασε δωρεά εκ μέρους των διοργανωτών στην «Αργώ», το σωματείο για την υποστήριξη παιδιών με ειδικές ανάγκες στις οικογένειες των Ελλήνων ναυτικών. Οι επισκέπτες απήλαυσαν μια δεξίωση κοκτέιλ πριν από το δείπνο που φιλοξενήθηκε από το Νηολόγιο της Μάλτας.

Τα ετήσια βραβεία αναγνωρίζουν τα επιτεύγματα και την αξιέπαινη δραστηριότητα στην Ελληνική ναυτιλία και προωθούν την Ελλάδα ως ναυτικό κέντρο. Οι νικητές επιλέγονται από μια ανεξάρτητη ομάδα κριτών που εκπροσωπούν μια ευρεία διατομή της Ελληνικής ναυτιλίας.

Την εκδήλωση των Ελληνικών Ναυτιλιακών Βραβείων 2018 παρουσίασαν από κοινού η βραβευμένη εκφωνήτρια της ΕΡΤ Ανδριάνα Παρασκευοπούλου και ο ανταποκριτής της Lloyd's List στην Ελλάδα, Nigel Lowry.

awards18g7

awards18g5

awards18g13

Ο κ. Γιάννης Πλατσιδάκης παραλαμβάνει το βραβείο

awards18g16

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ 2018

 

Ο Γιάννης Πλατσιδάκης ψηφίστηκε Ελληνική Ναυτιλιακή Προσωπικότητα της Χρονιάς για το 2018. Ο κ. Πλατσιδάκης αποχωρεί από την θέση του Προέδρου του Intercargo μετά από έξι χρόνια. Το Βραβείο αντικατοπτρίζει την ηγετική του θέση στον Intercargo, αυξάνοντας μαζικά τη διεθνή ιδιότητα μέλους του οργανισμού και ενισχύοντας την φωνή του, καθώς και τους πολλούς άλλους ρόλους του που συνεισφέρουν στην ναυτιλία και το έργο του ως ηγετικό στέλεχος του Ομίλου Αγγελικούση.

Το Βραβείο της Lloyd’s List’s Newsmaker της Ελληνικής Ναυτιλίας της Χρονιάς πήγε στην Αγγελική Φράγκου, η οποία έχτισε δυναμικά τον όμιλο Navios σε μια επιχείρηση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με περισσότερα από 200 πλοία, καθώς και επιχειρήσεις Logistics σε λιμάνια στην Νότια Αμερική. Μόλις τους τελευταίους 12-18 μήνες, τα επιτεύγματα περιλαμβάνουν την έναρξη της νέας επιχείρησης εμπορευματοκιβωτίων Navios Containers με εισαγωγή στην Νορβηγική αγορά OTC και σύντομα στις ΗΠΑ, η συγχώνευση των δύο εταιριών δεξαμενόπλοιων Navios, και αγορές 24 φορτηγών χύδην για τον όμιλο. Το Βραβείο αποφασίζεται από την συντακτική ομάδα της Lloyd's List.

Σίμος Π. Παλιός τιμήθηκε με το Βραβείο επιτεύγματος ζωής (the Lloyd’s List / Propeller Club Lifetime Achievement Award) για μια εξαιρετική σταδιοδρομία που έχει συμπεριλάβει την ιδιοκτησία και τη λειτουργία πλοίων μεταφοράς αυτοκινήτων, πλοίων ψυγείων, πλοίων πολλαπλών χρήσεων, εμπορευματοκιβωτίων, πλοίων μεταφοράς χύδην και δεξαμενόπλοιων. Σήμερα είναι περισσότερο γνωστός στον διεθνή ναυτιλιακό κόσμο ως ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Diana Shipping, η οποία κατέχει 50 μεγάλα πλοία μεταφοράς φορτίου χύδην.

Ο Πάρης Κασιδόκωστας-Λάτσης κέρδισε το Βραβείο Επόμενης Γενιάς, ανοιχτό σε προσωπικότητες που δεν είναι πάνω από 40 ετών. Ο εγγονός του θρυλικού Ιωάννη Λάτση συνεχίζει δυναμικά την οικογενειακή παράδοση στη ναυτιλία. Τα τελευταία δύο χρόνια, ο κ. Κασοδόκωστας-Λάτσης έχει διαφοροποιήσει το αποτύπωμα της οικογένειας στη ναυτιλία, οδηγώντας πρόσφατα τον όμιλο στην LNG ναυτιλία για πρώτη φορά.

awards18g6

Η κα Δέσποινα Θεοδοσίου παραδίδει το βραβείο

awards18g12

awards18g17

κα Αθηνά Βεζύρη, κα Γεωργία Ερμίδη Δημοσιογράφος

Christopher J. Wiernicki εξελέγη Διεθνής Προσωπικότητα της Χρονιάς, το μόνο Βραβείο ανοικτό αποκλειστικά σε μη Έλληνες. Ο Chris Wiernicki είναι Πρόεδρος, και Διευθύνων Σύμβουλος του ABS και πρώην Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Νηογνωμόνων. Ο ABS είναι ένας σπουδαίος εταίρος της Ελληνικής ναυτιλίας από τα πλοία Liberty του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και ο σεβασμός του κ. Wiernicki για την Ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα και το προσωπικό ενδιαφέρον του για την Ελλάδα είναι πολύ γνωστά.

Ο αποδέκτης του Βραβείου Εταιρίας Ξηρού Φορτίου της Χρονιάς για το 2018 ήταν η Contships Management Inc, για ένα μοναδικά εξειδικευμένο έργο στην Ελληνική ναυτιλία. Ξεκίνησε το 2015, και φέτος έχει ήδη φθάσει σε έναν στόλο αποτελούμενο από 31feeder εμπορευματοκιβωτίων, τοποθετώντας την μεταξύ των 10 κορυφαίων εταιριών feeder παγκοσμίως. Η Contships συνεργάζεται με όλους τους μεγάλους ναυλωτές και έχει καθιερώσει το «εμπορικό σήμα» της σε έναν τομέα όπου η αξιοπιστία και η εξυπηρέτηση είναι ουσιαστικές για την επιτυχία.

Ως Εταιρία Δεξαμενόπλοιων της Χρονιάς, το πάνελ επέλεξε την Euronav Ship Management Hellas. Από το 2005, η Euronav Ship Management (Hellas) έχει αναλάβει τη διαχείριση πλοίων για την Euronav, τώρα εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καθώς και στο Euronext των Βρυξελλών. Σταθερά ο στόλος της την έχει εξελίξει στην μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρία δεξαμενόπλοιων στον κόσμο και η Ελλάδα μπορεί να είναι υπερήφανη για το γεγονός ότι η διαχείριση του στόλου δεξαμενόπλοιων Euronav γίνεται από την Αθήνα.

Οι κριτές επέλεξαν την Seajets ως Επιβατηγό Γραμμή της Χρονιάς. Η Seajets ξεκίνησε ως επιβατηγός γραμμή το 2002 και έχει γίνει μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες ταχύπλοων παγκοσμίως με ένα στόλο αποτελούμενο από 14 ταχύπλοα σκάφη και τρία συμβατικά επιβατηγά. Η εταιρία διαχειρίζεται πλέον τα ταχύτερα και μεγαλύτερα επιβατηγά ταχύπλοα στον κόσμο. Η Seajets καλύπτει τώρα 27 νησιά και προσφέρει περισσότερες από 250 συνδέσεις.

Η Clarksons Platou Hellas κέρδισε το Βραβείο Ναυλομεσιτικής της Χρονιάς. Από την ίδρυσή της το 2004, η Clarkson Platou Hellas έχει επεκταθεί και διαθέτει πλέον εξ ολοκλήρου Ελληνικό προσωπικό σχεδόν 50 ατόμων. Φέτος η ομάδα ναύλωσης έφθασε τις 1.000 συμβάσεις και από το 2017 η εταιρία έχει συνάψει περίπου 50 εξαγορές μεταχειρισμένων για Έλληνες και διεθνείς πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων πλοίων ξηρού φορτίου χύδην που εξαγοράστηκαν στο Tao Bao, το Κινεζικό ισοδύναμο του e-Bay. Η ClarksonPlatou Hellas γιορτάζει το 15ο έτος της επετείου της!

Το Βραβείο Ναυτιλιακός Χρηματοδότης της Χρονιάς πήγε στην BNP Paribas. Μια από τις πολύ λίγες τράπεζες που έχει συνεχίσει να δανείζει τους Έλληνες πλοιοκτήτες κατά την διάρκεια των πρόσφατων δύσκολων καιρών, η BNP Paribas είναι τώρα ένας από τους τρεις μεγαλύτερους δανειστές της ναυτιλίας με ένα χαρτοφυλάκιο περίπου 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων .  Η κριτική επιτροπή σημείωσε επίσης ότι η Τράπεζα διατηρεί μια παραδοσιακά μακροπρόθεσμη υποστηρικτική νοοτροπία προς τους ναυτιλιακούς πελάτες της.

Στην εταιρία απονεμήθηκε το Βραβείο Τεχνολογικού Επιτεύγματος Farad S.A.

Ο νικητής, με έδρα τον Πειραιά, σχεδιάζει και κατασκευάζει εναλλάκτες θερμότητας για την ναυτιλία από το 1979. Η επιτροπή επέλεξε την Farad εν μέρει για την μονάδα ψύξης marinegasoil (MGO) που επιτρέπει στους σημερινούς κινητήρες να λειτουργήσουν αξιόπιστα με καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο επειδή μειώνει το ιξώδες και βελτιώνει την ροή του καυσίμου.

Στο The Propeller Club, Port of Piraeus απονεμήθηκε το φετινό Βραβείο Διεθνούς Κέντρου Πειραιώς. The United States Propeller Club, International Port of Piraeus, είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο δραστήρια Propeller Clubs σε όλο τον κόσμο και έχει γίνει όλο και περισσότερο δυναμική η παρουσία του τα τελευταία χρόνια. Οι κριτές αναγνώρισαν τη σημαντική συμβολή που το Club και οι εκδηλώσεις του προσφέρουν στην επιχειρηματική και κοινωνική ζωή της ναυτιλιακής κοινότητας.

awards18g3

awards18g19

Ο Δρ Γεώργος Α. Γράτσος κέρδισε το Βραβείο για την Ασφάλεια ή την Προστασία του Περιβάλλοντος. Ο Γιώργος Γράτσος τιμήθηκε για την πολυετή συμβολή του τόσο στην ασφάλεια όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος. Σήμερα είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) και είναι ένας από τους λίγους που μελετούν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του σχεδιασμού των πλοίων στον πλήρη κύκλο ζωής τους.

Το Βραβείο Ναυτικός της Χρονιάς κέρδισε ο καπετάνιος Ευστράτιος Καβρός, ο οποίος έγινε ο πρώτος πλοίαρχος που κέρδισε δύο φορές το Βραβείο Ναυτικός της Χρονιάς. Τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους ήταν στο πηδάλιο του επιβατηγού "Ελευθέριος Βενιζέλος" της Anek Lines με 875 επιβάτες και 140 μέλη πληρώματος, όταν μια σοβαρή πυρκαγιά ξέσπασε τρεις ώρες μετά την αναχώρηση από τον Πειραιά. Στον κάπταιν Καβρός πιστώνεται η απόφαση για την επιστροφή στο λιμάνι και η αποβίβαση κάθε επιβάτη και μέλους του πληρώματος χωρίς τραυματισμό.

Το Ενισχυμένης Εκπαίδευσης Ναυτικό Λύκειο Τσάκος ήταν ο νικητής του Βραβείου Εκπαίδευσης ή Κατάρτισης (Επιμόρφωσης) 2018. Ο Σεπτέμβριος του 2018 σηματοδότησε την έναρξη του πρώτου ιδιωτικού μη-κερδοσκοπικού επαγγελματικού Ναυτικού Λυκείου στην Ελλάδα. Λειτουργώντας υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Μαρία Τσάκος στην Χίο, το σχολείο – ή ' TEENs ' – είναι ένα πρωτοποριακό έργο που στοχεύει να βοηθήσει στην διατήρηση της μακρόχρονης ναυτιλιακής παράδοσης της Ελλάδας και να βοηθήσει να δώσει στην ναυτιλία  τους καλά εκπαιδευμένους και κατάλληλα καταρτισμένους νέους που χρειάζεται.

Το Βραβείο Πλοίο της Χρονιάς πήγε στο "Αφρόs", ένα Ultramax μεταφοράς χύδην το οποίο παραδόθηκε φέτος από τα Κινεζικά ναυπηγεία Jiangsu Haitong. Το  "Αφρόs", που διαχειρίζεται η Blue Planet Shipping, είναι το πρώτο πλοίο χύδην μεταφοράς φορτίου το οποίο είναι εξοπλισμένο με το σύστημα στροφείο Flettner, με βάση την επίδραση Magnus-αλλιώς γνωστή ως spinning sail technology. Οι στροφείς αξιοποιούν τη δύναμη του ανέμου για να ενισχύσουν την αποδοτικότητα και να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων.

Το Βραβείο Lloyd’s List Intelligence Big Data παραδόθηκε στην Signal Ocean Platform. Ξεκινώντας δημόσια φέτος, η πλατφόρμα της Signal Ocean χρησιμοποιεί εξελιγμένη μηχανική μάθηση και αλγόριθμους σύντηξης για τη συλλογή και την ανάλυση ενός σύνθετου μίγματος δημόσιων και ιδιωτικών δεδομένων και προσφέρει στην αγορά ένα γρήγορο, φιλικό και διαισθητικό εργαλείο που βοηθά να γίνονται στρατηγικά οι επιλογές ναύλωσης σε όλο τον κόσμο.  Το βραβείο απονεμήθηκε από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων της Lloyd’s List Intelligence.

awards18g8

awards18g22

awards18g20

awards18g21

Η Δημοσιογράφος Γεωργία Ερμίδη απο το efoplistesnews.gr παρευρέθηκε στην εκδήλωση

awards18g18

 

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ Lloyd’s List  2018

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

 

Εταιρία Ξηρού Φορτίου της Χρονιάς

Contships ManagementInc.

 

Εταιρία Δεξαμενόπλοιων της Χρονιάς

 

Euronav ShipManagement Hellas

 

Επιβατηγός Εταιρία της Χρονιάς

Seajets

 

Ναυλομεσιτική της Χρονιάς

Clarksons Platou Hellas

 

Ναυτιλιακός Χρηματοδότης της Χρονιάς

BNP Paribas

 

Βραβείο Τεχνολογικού Επιτεύγματος

Farad S.A.

 

Επίτευγμα στην Ασφάλεια ή την Περιβαλλοντική Προστασία

Δρ. Γεώργιος Α. Γράτσος

 

Διεθνής Προσωπικότητα της Χρονιάς

Christopher J. Wiernicki

 

Βραβείο Πειραιάς Διεθνές Κέντρο

The Propeller Club, Port of Piraeus

 

Ναυτικός της Χρονιάς

Κάπταιν Ευστράτιος Καβρός

 

Επίτευγμα στην Εκπαίδευση ή την Κατάρτιση (Επιμόρφωση)

Ενισχυμένης Εκπαίδευσης Ναυτικό Λύκειο Τσάκος

 

Πλοίο της Χρονιάς

«Αφρός»

 

Lloyd’s List Intelligence Big Data Award

Signal Ocean Platform

 

Βραβείο Επόμενης Γενιάς

Πάρης Κασιδόκωστας-Λάτσης

 

Lloyd’s List/Propeller  Club Βραβείο Επιτεύγματος Ζωής

Σίμος Π. Παλιός

 

Greek Shipping Newsmaker of the Year

Αγγελική Φράγκου

 

Ελληνική Ναυτιλιακή Προσωπικότητα της Χρονιάς

Γιάννης Πλατσιδάκης

 

awards18g4

awards18g10

 

 

 

crossworldbanner

seanergymaritime1

dominicaconsulate

bvbanner2022

Ημερολόγιο

«  Μάρτιος 2024  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

lapwingslogo

esmlogo24

ccslogo

bannerorion19 

hsw24banner1

secblue24

Αναζήτηση