archonmaritime2 crossworldmarine24f1 gac17

latscologo 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκτύπωση

Μέλος του δικτύου Green Award έγινε η Margetis Maritime - Ανακοίνωσε και νέες υπηρεσίες

15 Δεκεμβρίου 2021.

georgemargetisf9Μέλος του δικτύου Green Award είναι η Margetis Maritime. Ο CEO της εταιρείας Γιώργος Μαργέτης παρέλαβε τιμητική πλακέτα αναδεικνύοντας την Margetis Maritime σε Πάροχο Κινήτρων (incentive provider) του Green Award Foundation.

Ο Δημήτριος Ματθαίου πρόεδρος του Green Award Foundation ανέφερε: “Η Margetis Maritime κλείνοντας 15 χρόνια από την ίδρυσή της γίνεται Πάροχος Κινήτρων (incentive provider) του Green Award Foundation και μέλος των ενδιαφερομένων μερών του Green Award Foundation συνεισφέροντας στην επίτευξη των στόχων για περιβαλλοντική αριστεία και ασφαλή ναυτιλία.”

Στην συνέχεια ο Jan Fransen, Executive Director of Green Award Foundation τόνισε: “Στην ναυτιλία η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη για την επίτευξη των στόχων της Ατζέντας 2030 του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.”

Ο κ. Γιώργος Μαργέτης Διευθύνων Σύμβουλος της Margetis Maritime ευχαρίστησε το Green Award Foundation για την τιμή που έκαναν στην εταιρεία.

Στην συνέχεια προχώρησε στην ανακοίνωση των νέων επιχειρηματικών βημάτων αναπτύσσοντας αρχικά την αναγκαιότητα της υιοθέτησης ESG (Enviromental Social Governance) αξιών από όλα τα μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας και παραθέτοντας στην συνέχεια τις λύσεις που σχεδίασε και πλέον προσφέρει η Margetis Maritime στους πελάτες της στους τομείς συνολικής ESG συμβουλευτικής και περιβαλλοντικών ναυτιλιακών τεχνικών υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα ανέφερε: “Η Margetis Maritime εισέρχεται στον τομέα παροχής Περιβαλλοντικών και ESG συμβουλευτικών υπηρεσιών στον χώρο της Ναυτιλίας. Αναπτύξαμε ένα νέο τμήμα που προσφέρει ειδικές περιβαλλοντικές αλλά και ESG επιχειρησιακές λύσεις, που θα βοηθήσουν τις εταιρείες-πελάτες του ευρύτερου χώρου της ναυτιλίας, να κατανοήσουν, να υιοθετήσουν κανόνες και να εναρμονιστούν με τις απαιτήσεις και των τριών αυτών πυλώνων και να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Πάντα με επίκεντρο τον πελάτη, βοηθούμε τις εταιρείες να αναπτύξουν ESG στρατηγική που θα τους επιτρέψει να βελτιώσουν το αποτύπωμά τους και να επιτύχουν βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα συμβουλεύουμε για την δημιουργία αντίστοιχων εκθέσεων με στόχο την αποτύπωση των ενεργειών τους προς την επενδυτική, επιχειρηματική και πελατειακή κοινότητα. Σε συνεργασία με το γραφείο μας στο Houston των Ηνωμένων Πολιτειών, αναλαμβάνουμε υποθέσεις περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που σχετίζονται με τους πολύπλοκους κανονισμούς των ΗΠΑ και της Αμερικάνικης Ακτοφυλακής (USCG (USC Guard)), όπως την προετοιμασία πλοίων που θα βρεθούν σε λιμάνια των ΗΠΑ, την προετοιμασία επιθεωρήσεων USCG και περιβαλλοντολογικών ελέγχων αλλά και με την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών μετά από περιβαλλοντικές παραβιάσεις (environmental violations).

‘Έχουμε δυναμώσει την ομάδα μας με έμπειρα στελέχη μηχανικούς, περιβαλλοντολόγους και ειδικούς, στα θέματα της ναυτιλίας, προσφέροντας μια μεγάλη λίστα τεχνικών περιβαλλοντικών λύσεων για τον υπολογισμό και την αναφορά δεικτών όπως EEXI (Efficiency Existing Ship Index), CII (Carbon Intensity Indicator), carbon footprint, ετήσιας αναφοράς εκπομπής CO2, αλλά και την περιγραφή διαδικασιών και σχεδίων όπως για παράδειγμα σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης, διαχείριση αποβλήτων, καυσίμων και σκουπιδιών, σχέδιο διαχείρισης συστήματος ψυκτικού μέσου - και η λίστα αυτή συνεχώς εμπλουτίζεται.”

Η εταιρεία έχει ήδη κατορθώσει εσωτερικά να ενσωματώσει ESG πολιτικές στην λειτουργία της, έχοντας προσαρμόσει ένα σημαντικό μέρος των διαδικασιών της ούτως ώστε να μειώσει το δικό της εταιρικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ενώ πρωτοπορώντας για μια ακόμα φορά στον ναυτιλιακό κλάδο έχει ήδη δημοσιοποιήσει τον πρώτο της ESG απολογισμό, θέτοντας συγκεκριμένους ποσοτικούς στόχους για την επόμενη χρονιά, προσαρμοζόμενοι στα νέα δεδομένα και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των πελατών της βοηθώντας τους να πετύχουν ευημερία και αειφόρο ανάπτυξη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίας της εταιρείας για ESG & Sustainability παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας ESG & Sustainability Division - MMC GROUP (margetis.com).

 

 

 

crossworldbanner

seanergymaritime1

dominicaconsulate

bvbanner2022

Ημερολόγιο

«  Μάρτιος 2024  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

lapwingslogo

esmlogo24

ccslogo

bannerorion19 

hsw24banner1

secblue24

Αναζήτηση