ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκτύπωση

24% ΦΠΑ και Φορολογία - Ταφόπλακα για τις ελληνικές επιχειρήσεις

04 Αυγούστου 2023.

elladasimaia23Με 24% ΦΠΑ στις επιχειρήσεις στην Ελλάδα, το 1/4 του κέρδους μιας επιχείρησης στο παίρνει το Κράτος. Με το 24% στο ΦΠΑ που το παίρνει το κράτος τι μένει να πληρώσει μια επιχείρηση στην Ελλάδα το φως; το νερό; το τηλέφωνο; τις εισφορές; την εφορία; τους εργαζόμενους; το ΤΕΒΕ ή ΟΑΕΕ;

Καλά λένε κάποιοι επιχειρηματίες που κάναμε έρευνα οτι ανοίγεις επιχείρηση στην Ελλάδα και γίνεσαι καταζητούμενος!

Και βέβαια οι βολευτές όπως μας είπε ένας επιχειρηματίας δεν πρέπει να έχουν και πολύ επαφή με την πραγματικότητα που επικρατεί στην αγορά. Κάποιος οφείλει να κατανοήσει τις εφιαλτικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ασκείται η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, την δυσβάστακτη φορολογία, τα λουκέτα και τις πτωχεύσεις επιχειρηματιών και των οικογενειών τους. Κάποιοι χρεωκόπησαν, κάποιοι χρωστάνε συνεχώς και κάποιοι έχασαν ολο το βιός τους απο την άνιση φορολογία και τα μπουγιουρντι που στέλνει αδίστακτα το αδηφάγο ελληνικό κράτος και οι εκάστοτε κυβερνήσεις.

Τα τελευταία χρόνια οι προειδοποιήσεις για δυσμενές επιχειρηματικό περιβάλλον στην χώρα έχουν επιβεβαιωθεί στην πράξη, από τον αυξανόμενο αριθμό των λουκέτων, τα ξενοίκιαστα μαγαζιά σε κάθε γειτονιά, τις αρνητικές επενδύσεις, τις επιχειρήσεις που οδηγούνται στην έξοδο από την Ελλάδα αναζητώντας ένα βιώσιμο επιχειρηματικό περιβάλλον σε χώρες των Βαλκανίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πολλοί με χαρά άνοιξαν επιχείρηση στην Ελλάδα προτού τους ζώσουν τα χρέη που προσαυξάνονται και συσσωρεύονται συνεχώς μέρα με την ημέρα. Την ίδια ωρα που οι βολευτές από τα έδρανα μιλάνε για ανάπτυξη (!)

Στην Ευρώπη δεν ανήκει η Ελλάδα; γιατι να αναγκάζονται να πηγαίνουν σε αλλες ευρωπαϊκές χώρες με πιο ευνοϊκό φορολογικό περιβάλλον οι ελληνικές επιχειρήσεις; Οποτε θέλουμε είμαστε ενωμένη Ευρώπη και όποτε θελουμε δεν είμαστε; Γιατί να έχουμε το υψηλότερο συντελεστή φπα στα κράτη μέλη της ΕΕ;

Μήπως η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομίας θα πρέπει άμεσα να επιληφθεί του θέματος και να μην οδηγεί στην απογνωση όσους έχουν επιχείρηση στην Ελλάδα;

Τα "ωραία λόγια" για ανάπτυξη σε αυτήν την χώρα μπορει να γίνουν πράξη μόνο με μείωση της φορολογίας και του φπα.