ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκτύπωση

Φορτηγό πλοίο βυθίστηκε ανοιχτά της Βραζιλίας - αγνοούμενοι

17 Σεπτεμβρίου 2024.

concordiabΤης Γεωργίας Ερμίδη

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, αγνοούνται και τέσσερις διασώθηκαν μετά την βύθιση φορτηγού πλοίου στα ανοικτά των ακτών της πολιτείας Περναμπούκο στην Βραζιλία μετέδωσαν την Δευτέρα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το bulk carrier "Concordia" βυθίστηκε το βράδυ της Κυριακής 15 χιλιόμετρα από την παραλία Ponta das Pedras στον δήμο Goiania.

Το Ναυτικό της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι ενεργοποίησε τα πρωτόκολλα διάσωσης και έκτακτης ανάγκης με την χρήση σκαφών και αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας τα οποία εντόπισαν και διέσωσαν τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου και τα οποία είναι σε καλή κατάσταση.

Ο ιδιοκτήτης του πλοίου, Antonio Goncalves, δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο Globo ότι το πλοίο μετέφερε δομικά υλικά και τρόφιμα στο αρχιπέλαγος Fernando de Noronha.

Οι έρευνες συνεχίζονται.