Ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου για την παροχή συνδρομής σε ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος με έναν 67χρονο επιβαίνοντα το οποίο είχε προσαράξει σε αβαθή ύδατα πλησίον του αλιευτικού λιμανιού του Λαυρίου λόγω αποτυχίας κρατήματος της άγκυρας από το αρχικό σημείο αγκυροβολίας του.
Το Ι/Φ σκάφος είχε καταπλεύσει με την χρήση ιστίων στο λιμάνι του Λαυρίου μετά από δυσλειτουργία στην μηχανή του και είχε αγκυροβολήσει πλησίον του αλιευτικού λιμανιού Λαυρίου προκειμένου να βρεί κατάλληλο μηχανικό για την επιδιόρθωση της βλάβης.
Αμέσως, στελέχη της Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο, όπου το Ι/Φ, με την συνδρομή του αλιευτικού (Α/Κ) σκάφους «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν.Λ. 97 οδηγήθηκε με ασφάλεια στην προβλήτα του αλιευτικού λιμανιού του Λαυρίου. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από την Λιμενική Αρχή του Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοϊας.
