Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Αίγινας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ για την προσάραξη ενός επιβατικού -τουριστικού (Ε/Γ-Τ/Ρ) σκάφους ελληνικής σημαίας με έντεκα (11) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπηκόους Ισπανίας) και τρία (03) άτομα πλήρωμα στην θαλάσσια περιοχή «ΚΡΑΣΟΣΠΗΛΙΑ» βορειοανατολικά της Αίγινας.
Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβη ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ) και το ιδιωτικό σκάφος “ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι - ΡΕΣΚΙΟΥ” Τ.Α. 203.
Οι επιβαίνοντες, του Ε/Γ-Τ/Ρ, μετεπιβιβάστηκαν στην σωσίβια σχεδία του σκάφους και στην συνέχεια αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Βάγιας, με την συνδρομή παραπλέοντων σκαφών, όλοι καλά στην υγεία τους. Στην συνέχεια, με την συνδρομή του ιδιωτικού σκάφους «ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ» Λ.Α. 3135 τοποθετήθηκε αντιρρυπαντικό φράγμα περιμετρικά του Ε/Γ-Τ/Ρ. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ συνελήφθη ο κυβερνήτης του για παράβαση του άρθρου 277 του Π.Κ. (Πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια).
-Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Πάρου και της Αντίπαρου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την προσάραξη ενός ιστιοφόρου – καταμαράν (Ι/Φ-ΚΑΤ) σκάφους, ελληνικής σημαίας με έξι αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπήκοους Ηνωμένου Βασιλείου) στην θαλάσσια περιοχή ‘’ΔΕΣΠΟΤΙΚΟΥ’’ νοτιοδυτικά της Αντίπαρου.
Αμέσως, ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβη ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ) και το Ε/Π – Τ/Ρ σκάφος «ΣΑΡΓΟΣ Ι» Ν.Π. 230 στο οποίο επέβαινε στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Αντίπαρου. Το Ι/Φ-ΚΑΤ αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και κατέπλευσε αυτοδύναμα και με ασφάλεια στον κόλπο του Αγίου Γεωργίου Αντίπαρου όπου και αγκυροβόλησε. Από το Λιμενικό Σταθμό Αντίπαρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
-Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την προσάραξη ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους, σημαίας Παναμά, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (4 υπηκόους Η.Π.Α. και 1 υπήκοο Ελβετίας), στην θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμάνι Αργοστολίου. Αμέσως, ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβη ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ) και το ιδιωτικό σκάφος «ΦΑΤΑ ΜΟΡΓΚΑΝΑ» Ν. Σαρωνικού 75. Το Ι/Φ αποκολλήθηκε και κατέπλευσε αυτοδύναμα, συνοδεία του ΠΛΣ στο λιμάνι του Αργοστολίου όπου κατέπλευσε με ασφάλεια. Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
