ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκτύπωση

Συνέχεια ενημέρωσης για την εισροή υδάτων και βύθιση ρυμουλκούμενου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στην Σίφνο

03 Σεπτεμβρίου 2026.

eirinikplΕνημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Σίφνου, της Μήλου, της Σερίφου και της Πάρου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και από τον πλοίαρχο του ρυμουλκού (Ρ/Κ) «ΕΞΑΝΤΑΣ» Ν.Π. 10695 ότι κατά την ρυμούλκηση του φορτηγού οχηματαγωγού (Φ/Γ – Ο/Γ) πλοίου «ΕΙΡΗΝΗ Κ.» Ν.Π. 12120 το ανωτέρω πλοίο παρουσίασε αρχικά εισροή υδάτων και στην συνέχεια βυθίστηκε στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της ν. Σίφνου.

Η ρυμούλκηση του «ΕΙΡΗΝΗ Κ.» το οποίο κατά δήλωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας ήταν κενό καυσίμων και λιπαντικών είχε ξεκινήσει από την Κάλυμνο με προορισμό το Πέραμα.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε από την Λιμενική Αρχή Σίφνου το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για την περιοχή απέπλευσαν δύο Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), το ταχύπλοο σκάφος «ΑΡΤΙΝΑ» Τ.Π. 850 Β΄ με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Σίφνου και το αλιευτικό (Α/Κ) σκάφος «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» Ν.Σ. 1207 ενώ παράλληλα ενημερώθηκε το Δημόσιο Λιμενικό Ταμείο Σίφνου ώστε να τεθεί σε ετοιμότητα ο απορρυπαντικός εξοπλισμός για αντιμετώπιση τυχόν περιστατικού ρύπανσης της θαλάσσιας περιοχής.

Στο Φ/Γ – Ο/Γ επέβαιναν δύο άτομα, οι οποίοι περισυνελέγησαν από το Ρ/Κ και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Καμαρών Σίφνου, ενώ ο ένας εξ’ αυτών μεταφέρθηκε προληπτικά για ιατρικές εξετάσεις στο Κέντρο Υγείας Σίφνου. Στην περιοχή της βύθισης του σκάφους παραμένουν τα 2 ΠΛΣ για την επιτήρηση της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση. Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή της Σίφνου.