seanergyship crossworldmarine24f1 ten1

latscologo 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκτύπωση

Τραυματισμός ναυτικού στην Σαλαμίνα– Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στο Νυδρί

18 Ιουλίου 2024.

salamina26Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σαλαμίνας για τον τραυματισμό ενός 33χρονου ημεδαπού ναυτικού, μέλος πληρώματος (ειδικότητας Β΄ Μηχανικός) ρυμουλκού (Ρ/Κ) πλοίου, το οποίο βρίσκεται σε ναυπηγείο της Σαλαμίνας για εργασίες επισκευής και συντήρησης.

Ο 33χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στην συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας και μετά στο Κ.Α.Τ. για νοσηλεία. Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

-Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας για ένα ακυβέρνητο ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος λόγω απώλειας του πηδαλίου του με τρεις αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπηκόους Ρουμανίας) στην θαλάσσια περιοχή του όρμου Βασιλικής. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα ιδιωτικό σκάφος, με την συνδρομή του οποίου το Ι/Φ κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Βασιλικής. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την Λιμενική Αρχή του Νυδρίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

 

 

seanergymaritime1

dominica25

bvbanner25

freshwatertankers1

Ημερολόγιο

«  Απρίλιος 2026  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

 

panamanian2025

katradisgroup

 unitedmaritime

mpkshipping25

bannerorion19

hswsept25

Αναζήτηση

esg26b2