seanergyship crossworldmarine24f1 ten1

latscologo 

ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκτύπωση

Προσάραξη ταχύπλοου σκάφους στην Κίμωλο

20 Αυγούστου 2024.

kimoloskafΤις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κιμώλου ότι ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος ελληνικής σημαίας με τέσσερις ημεδαπούς επιβαίνοντες προσάραξε στην θαλάσσια περιοχή της νήσου Πολύαιγου.

Οι επιβαίνοντες του Τ/Χ μετεπιβιβάστηκαν σε δύο παραπλέοντα ταχύπλοα σκάφη και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ψάθης Κιμώλου, από όπου διακομίστηκαν προληπτικά με ασθενοφόρο όχημα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κιμώλου.

Κατά δήλωση του κυβερνήτη, το Τ/Χ βρισκόταν ημιβυθισμένο λόγω εισροής υδάτων, έπειτα από πρόσκρουση σε ξέρα. Αμέσως στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το επιβατικό τουριστικό (Ε/Γ-Τ/Ρ) “ΔΕΛΦΙΝΙ ΙΙ” Ν.Λ. 817 στο οποίο επέβαινε στέλεχος της Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι το σκάφος έχει προσαράξει σε αβαθή, χωρίς να έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση. Τις πρωινές ώρες σήμερα, με την συνδρομή του “ΔΕΛΦΙΝΙ”, το Τ/Χ σκάφος μεταφέρθηκε σε ασφαλή σημείο της περιοχής Κλήμα Κιμώλου όπου και ανελκύστηκε. Από τον Λιμενικό Σταθμό της Κιμώλου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Τ/Χ σκάφους μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αποκατάστασης της βλάβης από τον αρμόδιο νηογνώμονα.

 

 

 

seanergymaritime1

dominica25

bvbanner25

freshwatertankers1

Ημερολόγιο

«  Ιούνιος 2026  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

 

panamanian2025

 unitedmaritime

mpkshipping25

bannerorion19

hsw26n1

Αναζήτηση

marinemone23