ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑ
Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στην Λευκάδα – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Πρέβεζα
Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Λευκάδας για την ύπαρξη ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Βελγίου σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης στην θαλάσσια περιοχή «ΓΥΡΑΠΕΤΡΑ» Λευκάδας.
Στο σκάφος επέβαιναν πέντε αλλοδαποί (υπήκοοι Βελγίου). Αμέσως στην περιοχή μετέβησαν ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.) και το επιβατηγό-τουριστικό (Ε/Γ-Τ/Ρ) σκάφος «ΑΝΘΟΥΛΑ» Ν.Π. 229 προς παροχή συνδρομής. Το Ι/Φ κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Πρέβεζας με την συνδρομή του Ε/Γ-Τ/Ρ και συνοδεία του Π.Λ.Σ. Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι την προσκόμιση βεβαίωσης αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
-Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πρέβεζας για την ύπαρξη ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Γαλλίας σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης εντός του διαύλου Πρέβεζας.
Αμέσως στην περιοχή μετέβη το επαγγελματικό-ταχύπλοο (Ε/Π-Τ/Χ) σκάφος «ΒΑΓΓΟΣ» Λ.Π.2946 το οποίο εντόπισε το Ι/Φ στην ανωτέρω περιοχή με τους τρεις αλλοδαπούς (υπήκοοι Γαλλίας) καλά στην υγεία τους. Το Ι/Φ οδηγήθηκε με την συνδρομή του Ε/Π-Τ/Χ στο λιμάνι της Πρέβεζας όπου προσέδεσε με ασφάλεια. Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

























