archonmaritime2 crossworldmarine24f1 gac17

latscologo 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκτύπωση

Ρωσικό φορτηγό πλοίο βυθίζεται στις ακτές της Τουρκίας στην Μαύρη Θάλασσα εν μέσω κακοκαιρίας

17 Ιανουαρίου 2021.

arvinpalauΈνα ρωσικό φορτηγό-πλοίο βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της επαρχίας Μπαρτίν της Τουρκίας, στην Μαύρη Θάλασσα, και δύο μέλη του πληρώματός του ανασύρθηκαν νεκρά από την θάλασσα, μεταδίδουν σήμερα κρατικά ΜΜΕ της χώρας.

Ο κυβερνήτης του Μπαρτίν Σινάν Γκιουνέρ δήλωσε πως το φορτηγό πλοίο ARVIN βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της περιοχής Ινκουμού, εν μέσω κακοκαιρίας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Σύμφωνα με τον ίδιο, πέντε από τα 12 μέλη του πληρώματος έχουν μέχρι στιγμής διασωθεί.

Τα αίτια του ναυαγίου δεν έχουν γίνει γνωστά προς το παρόν.

Θυελλώδεις άνεμοι και σφοδρές χιονοπτώσεις πλήττουν σήμερα την περιοχή όπου σημειώθηκε το ναυάγιο. Λόγω της κακοκαιρίας η ορατότητα είναι περιορισμένη στο σημείο.

"Μέχρι στιγμής, έχουν διασωθεί 5 άνθρωποι. Δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί", ανέφερε ο κυβερνήτης.

Ο Γκιουνέρ επισήμανε πως επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη με δυσμενείς καιρικές συνθήκες, εξαιτίας των οποίων οι διασώστες αρχικά δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το πλήρωμα. Όπως συμπλήρωσε, ζητήθηκε η συνδρομή ιδιωτικών σκαφών.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Μπαρτίν περιέγραψε πως τα μέλη του πληρώματος, όλοι τους Ρωσικής υπηκοότητας, επιβαίνουν σε σωσίβιες λέμβους, οι οποίες είναι ορατές από απόσταση 600-700 μέτρων από την ακτή και ότι πλοίο του πολεμικού ναυτικού εστάλη για να τους προσεγγίσει.

"Στην περίπτωση που δοθεί η δυνατότητα να πετάξουμε, ζητήσαμε την αποστολή ενός ελικοπτέρου" είπε.

Τα πτώματα δύο μελών του πληρώματος βρέθηκαν από πληρώματα έρευνας και διάσωσης.

Το πλοίο έπλεε περίπου 200 μέτρα (655 πόδια) έξω από την ακτή της περιοχής Inkumu, χτυπημένο από ισχυρούς ανέμους. Τρία πλοία στην περιοχή προσπάθησαν να βοηθήσουν, αλλά ο κακός καιρός δυσκολεύει τις προσπάθειες. Αρχικά οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το πλοίο είχε Ρωσική σημαία, αλλά αργότερα διαπίστωσε ότι φέρει σημαία Παλάου και ανήκει σε Ουκρανική εταιρεία. Όλα τα μέλη του πληρώματος είναι Ουκρανοί υπήκοοι.

Οι τοπικές αρχές έστειλαν ομάδες έρευνας και διάσωσης στην περιοχή, αλλά απέτυχαν επίσης να πλησιάσουν το πλοίο μήκους 114 μέτρων λόγω των καιρικών συνθηκών. Ο Güner είπε σε δημοσιογράφους ότι το πλοίο είχε πλησιάσει τις τουρκικές ακτές λόγω του κακού καιρού.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έστειλε μια φρεγάτα στην περιοχή για να βοηθήσει τις προσπάθειες εκκένωσης. Το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών δήλωσε σε γραπτή δήλωση ότι το πλοίο με την ονομασία "ARVIN" είχε 12 άτομα στο πλοίο, το οποίο είχε αγκυροβολήσει την Παρασκευή λόγω του κακού καιρού και οτι κατευθυνόταν προς το λιμάνι Μπουργκάς της Βουλγαρίας. Το λιμάνι που έφυγε αρχικά σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ήταν το λιμάνι της Γεωργίας Πότι ημέρες νωρίτερα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

seanergymaritime1

dominicaconsulate

bvbanner2022

Ημερολόγιο

«  Απρίλιος 2024  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

lapwingslogo

esmlogo24

ccslogo

bannerorion19 

hsw24banner1

esg24gh20

Αναζήτηση