archonmaritime2 crossworldmarine24f1 gac17

latscologo 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκτύπωση

Σαρώνει κύμα της κακοκαιρίας την χώρα-Χιλιάδες εγκλωβισμένοι στους δρόμους και στην αττική οδό

24 Ιανουαρίου 2022.

attikiodoselpis1Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Ελπίς με πυκνές χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο. Εκατοντάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε πολλούς δρόμους και μέσα στην Αττική οδό.

Αυτήν την ώρα υπάρχει μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στην Αττική Οδό, προβλήματα σε κεντρικούς δρόμους όπως η Μεσογείων και η Λεωφ. Κηφισίας, ασυνεννοησία μεταξύ των αρμοδίων και μπαλάκι οι ευθύνες.

Σημειώνεται πως ο Στρατός θα βρεθεί στην Αττική Οδό προκειμένου κατ αρχάς να βοηθήσει όσους είναι εγκλωβισμένοι και να παρέχει σε αυτούς, ό,τι χρειάζονται, όπως τρόφιμα ή νερό και όπου είναι εφικτό να τους μετακινήσει στην ασφάλεια. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι αύριο δεν θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες και ανακοινώθηκε γενική απεργία παντού, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα λόγω της κακοκαιρίας.

Καίγεται η Εύβοια και όλη η Ελλάδα δεν έχουμε αρκετά πυροσβεστικά, ούτε αρκετούς πυροσβέστες. Χιονίζει μια μέρα και αντι να έχει προνοήσει ο κρατικός μηχανισμός τα εκχιονιστικά να ανοίγουν τους δρόμους, αλάτι αποχιονισμού να υπάρχει παντού και με αλυσίδες να λειτουργούν όλα τα κρατικά οχήματα λεωφορεία, ασθενοφόρα, περιπολικά κτλ αντί αυτού εγκλωβισμένοι τόσες ώρες άνθρωποι παντού ακόμα και στην αττική οδό. Αυτούς τους ανθρώπους θα τους βρούνε ζωντανούς;

Η σαν τον τιτανικο θα πηγαίνετε με τον φακό και θα έχουν παγώσει ολοι;

Πριν λίγο και κατά την διάρκεια ενημέρωσης ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης επισήμανε την ανάγκη για αναζήτηση ευθυνών από την εταιρεία διαχείρισης της Αττικής Οδού για το κυκλοφοριακό χάος που δημιουργήθηκε στους δρόμους και την ταλαιπωρία των πολιτών. Όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης, το μεγαλύτερο πρόβλημα σημειώνεται στην Αττική Οδό και θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες από την εταιρεία διαχείρισης. «Παρά τις μεγάλες προσπάθειες της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας δυστυχώς η Αττική Οδός, η εταιρεία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοιχτό. Παρά τις συσκέψεις που κάναμε τις δύο προηγούμενες ημέρες, στις οποίες συμμετείχαν και υποσχέθηκαν ότι θα διασφαλίσουν ότι θα έχουν πλήρη επάρκεια μέσων για να κρατηθεί ανοιχτή η Αττική Οδός. Θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες από την εταιρεία διαχείρισης του δρόμου για την κατάσταση που δημιουργήθηκε» είπε ο κ. Στυλιανίδης.

Εν τω μεταξύ υπάρχουν καταγγελίες για προβλήματα υγείας εγκλωβισμένων. 

attikiodoselpis2

 

 

seanergymaritime1

dominicaconsulate

bvbanner2022

Ημερολόγιο

«  Μάιος 2024  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

lapwingslogo

esmlogo24

ccslogo

bannerorion19 

hsw24summer

esg24gh20

Αναζήτηση

captallink9j24