seanergyship crossworldmarine24f1 ten1

latscologo 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκτύπωση

Ναυάγιο φορτηγού πλοίου με αγνοούμενους ανοιχτά της Τουρκίας - Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

05 Απριλίου 2023.

joe2plfoto4Της Γεωργίας Ερμίδη

Το φορτηγό πλοίο Joe 2 βυθίστηκε σήμερα νωρίς το πρωί της 5ης Απριλίου στα ανοικτά της Kumluca, περίπου 37 χιλιόμετρα από την ακτή της Αττάλειας, ΒΔ της Κύπρου, ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από το Iskenderun της Τουρκίας προς το Izmail της Ουκρανίας.

Από τα 14 μέλη του πληρώματος του πλοίου, 5 διασώθηκαν ενώ οι προσπάθειες για τον εντοπισμό άλλων 9 είναι σε εξέλιξη.

Αναλυτικά, τo φορτηγό πλοίο Joe 2 με σημαία Γουινέας-Μπισάου με 14 μέλη πληρώματος, όλοι Σύριοι υπήκοοι, βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Τουρκίας δήλωσαν Τούρκοι αξιωματούχοι στα μέσα ενημέρωσης.

Η διοίκηση της τουρκικής ακτοφυλακής είπε ότι έλαβε κλήση κινδύνου στις 3:47 π.μ. και απέστειλε σκάφη και δύο ελικόπτερα.

Ο κυβερνήτης της Αττάλειας Ersin Yazıcı δήλωσε ότι οι ομάδες έρευνας και διάσωσης της Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος κατευθύνθηκαν στην περιοχή για το πλοίο M/V Joe 2.

Δήλωσε επίσης ότι 2 μέλη του πληρώματος του πλοίου διασώθηκαν από την επιφάνεια της θάλασσας με ελικόπτερο της ακτοφυλακής και μεταφέρθηκαν στο Κρατικό Νοσοκομείο Finike.

Δύο μέλη του πληρώματος διασώθηκαν από ελικόπτερο της ακτοφυλακής ενώ άλλα τρία διασώθηκαν από άλλα σκάφη στην περιοχή, ανέφερε.

Αναφέρθηκε ότι οι δραστηριότητες έρευνας και διάσωσης υποστηρίχθηκαν από 2 φρεγάτες.

Η αιτία της βύθισης του πλοίου δεν έγινε σαφής.

Η ακτοφυλακή είπε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Kumluca.

Το φορτηγό πλοίο Joe 2 καταγράφεται ως general cargo με 3114 dwt, και έτος κατασκευής το 1993.

joe2plfoto1

 

 

 

 

 

seanergymaritime1

dominica25

bvbanner25

freshwatertankers1

Ημερολόγιο

«  Μάιος 2026  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

 

panamanian2025

katradisgroup

 unitedmaritime

mpkshipping25

bannerorion19

hswsept25

Αναζήτηση

esg26b2