seanergyship crossworldmarine24f1 ten1

latscologo 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκτύπωση

Διασύνδεση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με την ηπειρωτική χώρα (05.11.2024)

05 Νοεμβρίου 2024.

limnoslimanΑναφορικά με την διασύνδεση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με την ηπειρωτική χώρα (Λαύριο και Καβάλα), από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισημαίνεται ότι σε συνέχεια της μη ανταπόκρισης, τέλη Οκτωβρίου, στην πρόσκληση για απευθείας ανάθεση εκ μέρους της πλοιοκτήτριας εταιρείας που είχε την δρομολόγηση της γραμμής «Λαύριο - Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος – Καβάλα» μέχρι την 31-10-2024, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προέβη σε διερεύνηση προκειμένου να βρεθεί πλοιοκτήτρια εταιρεία να συνάψει Σύμβαση Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας με παρόμοια χαρακτηριστικά για την γραμμή.

Τονίζεται ότι για την σύνδεση της γραμμής «Λαύριο - Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος – Καβάλα», ενώ υπήρχε ενδιαφέρον ανάληψης της γραμμής από έτερο πλοίο, αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω καθυστερήσεων εκ μέρους του Φορέα εκμετάλλευσης του λιμένα στην εκτέλεση των εργασιών εκβάθυνσης.

Ωστόσο, έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες που θα εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη σύνδεση των νησιών. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 7-11-2024 έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συνδέσεων (Σ.Α.Σ) προκειμένου, μεταξύ άλλων, να εξεταστεί η τροποποίηση των χαρακτηριστικών της γραμμής ως προς την συχνότητα, τους λιμένες προσέγγισης και το μίσθωμα με σκοπό την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή πλοιοκτητών για την κάλυψή της.

 

 

 

seanergymaritime1

dominica25

bvbanner25

freshwatertankers1

Ημερολόγιο

«  Ιούνιος 2026  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

 

panamanian2025

 unitedmaritime

mpkshipping25

bannerorion19

hsw26n1

Αναζήτηση

marinemone23