seanergyship crossworldmarine24f1 ten1

latscologo 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκτύπωση

Σύλληψη Πλοιάρχου Ε/Γ-Ο/Γ στην Μύρινα – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Σκιάθο

26 Μαΐου 2026.

myrina26Στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Μύρινας προέβησαν στην σύλληψη του 41χρονου ημεδαπού Πλοιάρχου ενός επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου για παράβαση των άρθρων 229 «Πλους υπό ελλιπή σύνθεση πληρώματος» και 235 «Παράβαση υπηρεσιακών υποχρεώσεων Πλοιάρχου και πληρώματος» του Κ.Δ.Ν.Δ..

Ειδικότερα, σε έλεγχο ταυτοπροσωπίας που διενεργήθηκε στο Ε/Γ-Ο/Γ στο λιμάνι της Μύρινας, διαπιστώθηκε ελλιπής σύνθεση του πληρώματος και συγκεκριμένα η απουσία ενός μηχανοδηγού Β’ και ενός ναύκληρου, χωρίς να έχει δηλωθεί στην Λιμενική Αρχή. Από το Λιμεναρχείο Μύρινας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου λόγω ελλιπούς σύνθεσης και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

-Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σκιάθου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ακυβερνησία, λόγω μηχανικής βλάβης, ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους, σημαίας Γαλλίας, με τρεις αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπήκοοι Γαλλίας), στη θαλάσσια περιοχή 2,2 ν.μ. ανατολικά της ν. «ΤΣΟΥΓΚΡΙΑ» Σκιάθου.

Αμέσως, στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ) και το επαγγελματικό-τουριστικό (Ε/Π-Τ/Ρ) σκάφος «ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ» Ν. Σκιάθου 161, τα οποία εντόπισαν το Ι/Φ με τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους. Στην συνέχεια, το Ι/Φ κατέπλευσε με την συνδρομή του Ε/Π-Τ/Ρ και συνοδεία του ΠΛΣ, στο λιμάνι της Σκιάθου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια. Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

 

 

 

 

 

seanergymaritime1

dominica25

bvbanner25

freshwatertankers1

Ημερολόγιο

«  Μάιος 2026  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

 

panamanian2025

katradisgroup

 unitedmaritime

mpkshipping25

bannerorion19

hswsept25

Αναζήτηση

yesforum26