ΝΑΥΤΙΛΙΑ
Αποβίβαση ασθενούς από Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος στην Κέρκυρα –Θάνατος επιβάτη Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στην Άνδρο – Ανεύρεση πυρομαχικού υλικού στα Χανιά
Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας από τον πλοιοκτήτη επιβατικού-τουριστικού (Ε/Γ-Τ/Ρ) σκάφους το οποίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Κέρκυρας για περιηγητικό πλου για την επείγουσα προσέγγιση του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στο παλιό λιμάνι της Κέρκυρας ΚΟΡΑΚΟΦΩΛΙΑ προκειμένου να αποβιβάσει μια τραυματισμένη επιβάτιδα.
Συγκεκριμένα, η 19χρονη επιβάτιδα, λόγω ξαφνικής ζάλης έχασε την ισορροπία της και έπεσε εντός του σκάφους με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό της. Με τον κατάπλου του Ε/Γ-Τ/Ρ στο παλιό λιμάνι της Κέρκυρας η τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για την παροχή των πρώτων βοηθειών και περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.
-Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Άνδρου από μέλος του πληρώματος του επιβατικού – οχηματαγωγού – ταχύπλοου (Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ) πλοίου «TERAJET 2» σημαίας Κύπρου το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Τήνο για Άνδρο για σοβαρό ιατρικό περιστατικό ενός 66χρονου ημεδαπού επιβάτη ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Στον 66χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ιατρικός εξοπλισμός από ιδιώτες ιατρούς που επέβαιναν στο πλοίο. Με τον κατάπλου του σκάφους στο λιμάνι της Άνδρου επιβιβάστηκε για την παροχή περαιτέρω συνδρομής και αγροτικός ιατρός. Στην συνέχεια, ο ασθενής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Άνδρου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Άνδρου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας –νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.
-Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ότι ένας ιδιώτης, κατά την διάρκεια υποβρύχιας δραστηριότητας, εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή ''ΤΕΡΣΑΝΑ'' Ακρωτηρίου, σε απόσταση 10μ. από την ακτή και σε βάθος περίπου 4 μέτρων. ένα διαβρωμένο πυρομαχικό υλικό πιθανόν βλήμα πυροβόλου 30 χιλιοστών. Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για τις δικές της ενέργειες.


























