archonmaritime2 crossworldmarine24f1 gac17

latscologo 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκτύπωση

Καθελκύστηκε το πρώτο πλοίο στον κόσμο μεταφοράς υγροποιημένου υδρογόνου

13 Δεκεμβρίου 2019.

suisofrontier1Η Kawasaki Heavy Industries της Ιαπωνίας ανακοίνωσε την καθέλκυση του Suiso Frontier του πρώτου παγκοσμίως πλοίου μεταφοράς υγροποιημένου υδρογόνου.

Το Suiso Frontier σχεδιάστηκε για να μεταφέρει υγροποιημένο υδρογόνο στο 1/800 του αρχικού του όγκου αερίου, ψύχοντας το στους -253 ° C. Η Kawasaki σχεδιάζει να εγκαταστήσει στο πλοίο ένα δοχείο αποθήκευσης υγροποιημένου υδρογόνου χωρητικότητας 1,250 m3 με δομικό στοιχείο διπλής όψης, το οποίο κατασκευάζεται επί του παρόντος στο Harima Works. Η κατασκευή του πλοίου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2020.

Όταν το πλοίο ολοκληρώσει της εργασίες του και γίνει λειτουργικό, το Suiso Frontier θα χρησιμοποιηθεί ως επίδειξη τεχνολογίας με στόχο την δημιουργία μιας διεθνούς αλυσίδας εφοδιασμού με υδρογόνο που θα περιλαμβάνει υγροποιημένο υδρογόνο που παράγεται στην Αυστραλία και θα μεταφέρεται στην Ιαπωνία.

Το υδρογόνο κερδίζει την δημοτικότητα ως βασική πηγή ενέργειας επόμενης γενιάς για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Δεν εκπέμπει CO2 ή άλλα αέρια θερμοκηπίου κατά την χρήση και οι αναμενόμενες εφαρμογές περιλαμβάνουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τα οχήματα κυψελών καυσίμου.

Με στόχο την παραγωγή υδρογόνου ως εξίσου συνηθισμένης πηγής καυσίμου όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο η Kawasaki μαζί με την IwataniCorporation (Iwatani), την Shell Japan Limited και την Electric Power Development Co., Ltd. (J-POWER) σχημάτισαν το Σύστημα Τεχνολογικής Έρευνας για την τεχνολογία υδρογόνου (HySTRA). Ο οργανισμός αυτός με την υποστήριξη του NEDO επιδιώκει την τεχνολογική ανάπτυξη με στόχο την οικοδόμηση μιας αλυσίδας εφοδιασμού σε ενέργεια που να επιτρέπει την οικονομική και αξιόπιστη προμήθεια υδρογόνου σε μεγάλες ποσότητες.

Εκτός από αυτόν τον τελευταίο υγροποιημένο φορέα υδρογόνου κατασκευάζεται σταθμός υγροποιημένου υδρογόνου στην πόλη Kobe και κατασκευάζεται στην Αυστραλία εγκατάσταση αεριοποίησης καφέ άνθρακα. Επιπρόσθετα, σχηματίστηκε το 2018 μια κοινοπραξία η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες Kawasaki, Iwatani και J-POWER μαζί με την Marubeni Corporation και την AGL Loy Yang Pty Ltd και έχει λάβει οικονομική ενίσχυση από τις κυβερνήσεις της Αυστραλίας και της Βικτώριας για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας αερίου, υγροποίησης και τερματικού φόρτωσης υδρογόνου.

Η Kawasaki επιδιώκει αυτή την επιχείρηση υδρογόνου ως μέρος των προσπαθειών της προς τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης (SDGs), υλοποιώντας αναπτυξιακά έργα σε κάθε φάση, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής, αποθήκευσης, μεταφοράς και αξιοποίησης.

suisofrontier2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

crossworldbanner

seanergymaritime1

dominicaconsulate

bvbanner2022

Ημερολόγιο

«  Μάρτιος 2024  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

lapwingslogo

esmlogo24

ccslogo

bannerorion19 

hsw24banner1

secblue24

Αναζήτηση