archonmaritime2 crossworldmarine24f1 gac17

latscologo 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκτύπωση

Ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υπαλλήλων του πυροσβεστικού σώματος

06 Νοεμβρίου 2021.

pyrosvestepeisodiaΕνστολη πανελλαδική συγκέντρωση των υπαλλήλων του πυροσβεστικού σώματος πραγματοποιήθηκε έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα την πορεία του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι διαδηλωτές με κεντρικά συνθήματα «Ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα μπεζ οι καταστροφές δεν είναι εποχικές», «στο πλάι σου πολίτη όταν μας χρειαστείς, ενίσχυση του Σώματος της Πυροσβεστικής» και «Εδώ και τώρα μονιμότητα» ζήτησαν την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος και την άμεση αξιοποίηση των εποχικών τους συναδέλφων.

Ενταση σημειώθηκε έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας όταν η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών και ρίψη νερού με τον «ΑΙΑΝΤΑ» για να απομακρύνει τους πυροσβεστες ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές. Ενας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών, Νικόλαος, Λαυράνος δήλωσε: «Λίγες μέρες μετά την λήξη της αντιπυρικής περιόδου δυστυχώς αναγκαζόμαστε από την πολιτική μας ηγεσία να κατέβουμε στους δρόμους και να διαδηλώσουμε. Μερικά απο τα  αιτήματα είναι αμεση πληρωμή των οφειλομένων υπόλοιπων αδειών, θεσμοθέτηση της πληρωμής της υπερεργασίας, αξιοποίηση των εποχικών συναδέλφων».

«Είναι αδιανόητο σε μια δημοκρατική χώρα να καταστέλλεται το δικαίωμα συγκέντρωσης και διαμαρτυρίας αυτών, που πριν λίγο καιρό, η κυβέρνηση χαρακτήριζε ως ήρωες στις τραγικές πυρκαγιές του καλοκαιριού», τονίζει το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωση του για τα επεισόδια στην συγκέντρωση των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι οι πυροσβέστες απ’ όλοι την Ελλάδα, μόνιμοι, εποχιακοί και πενταετούς υποχρέωσης, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στην λεωφόρο Κηφισίας, «διεκδικώντας τα πάγια αιτήματά τους» δέχτηκαν «την επίθεση των δυνάμεων καταστολής» και σημειώνει:

«Δεν πρόκειται πια για μια περιστασιακή αντιδημοκρατική συμπεριφορά που εφαρμόζει η κυβέρνηση μέσω των οργάνων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» αλλά «για μια μόνιμη δομημένη κατάσταση καταπίεσης κάθε φωνής στην χώρα που διεκδικεί αξιοπρέπεια και σεβασμό από το κράτος».

«Κάντε πίσω τώρα οι ιθύνοντες της κυβέρνησης και αφήστε το λαό να αναπνεύσει, ακούστε τα αιτήματά του και υποστείλετε την φρικτή αλαζονεία σας. Και μην ντροπιάζετε άλλο τη χώρα. Η Ελλάδα ανήκει σε όλους μας» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Τομέας Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝΑΛ.

Η Ελληνική λύση ανακοίνωσε: "Για την κυβερνητική καταστολή στις κινητοποιήσεις των ηρώων πυροσβεστών. Τους ηρωικούς πυροσβέστες που έδωσαν τιτάνια μάχη απέναντι στις φωτιές, η κυβέρνηση σήμερα τους «φιλοδώρησε» με χημικά.

Αυτό αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν είναι απλώς «διχαστική» αλλά αποφάσισε να βάλει «φωτιά» σε όλη την ελληνική κοινωνία".

Οπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος σε ανακοίνωση τους το Πυροσβεστικό Σώμα χρειάζεται:

-Άμεση ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό με αύξηση της οργανικής δύναμης πλέον των 4.000 οργανικών θέσεων και αντίστοιχο αριθμό προσλήψεων με άμεση αξιοποίηση των Εποχικών Πυροσβεστών ως Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.

-Άμεση τροποποίηση διατάξεων του ν.4662/2020 που θεσμοθετήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση του Π.Σ. και όχι για την εξόντωση και το ξεσπίτωμα των υπαλλήλων του με την περιφορά τους ανά το πανελλήνιο μέσω άσκοπων, συνεχών μεταθέσεων και μετακινήσεων χωρίς κανένα ουσιαστικό σχεδιασμό.

-Αποσαφήνιση των όρων Διαβάθμιση Κατάστασης Ετοιμότητας, Γενική -Μερική Επιφυλακή και Αυξημένη Ετοιμότητα, διότι παρατηρείται απίστευτη κατάχρηση του μέτρου που εξουθενώνει το πυροσβεστικό προσωπικό.
Θεσμοθέτηση και άμεση αποζημίωση της υπερεργασίας (πρόσθετη εργασία).

-Θωράκιση του ανθρώπινου δυναμικού για την προστασία του από τον κορωνοϊό με μέτρα πρόληψης, δωρεάν τέστ και όχι επιβολή τιμωρητικών λογικών και κυρώσεων.

-Την έμπρακτη, κατά τις ρήσεις του πρωθυπουργού της χώρας μετά την εκδήλωση των μεγάλων πυρκαγιών του Αυγούστου αλλά και την επικοινωνία του με το προεδρείο της Ομοσπονδίας, στήριξη των πυροσβεστών που «αντιμετώπισαν με αυταπάρνηση μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση»! Ακόμα αναρωτιόμαστε πώς μεταφράζεται αυτή η στήριξη πρακτικά για τον απλό πυροσβέστη, ο οποίος κατέθεσε ψυχή και σώμα στις άνισες μάχες του Αυγούστου και νιώθει εξαπατημένος για μια ακόμα φορά; Πώς εννοεί τελικά η ελληνική πολιτεία την έμπρακτη στήριξή της, απέναντι σε ανθρώπους, που έχουν πληρώσει βαρύ ανθρώπινο τίμημα, όντας στοχοποιημένοι πολλές φορές από τις εξελίξεις; αναφέρει η ανακοίνωση.

pyrosvestepeisodia

 

 

 

 

 

 

 

 

seanergymaritime1

dominicaconsulate

bvbanner2022

Ημερολόγιο

«  Απρίλιος 2024  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

lapwingslogo

esmlogo24

ccslogo

bannerorion19 

hsw24banner1

esg24gh20

Αναζήτηση