archonmaritime2 crossworldmarine24f1 gac17

latscologo 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκτύπωση

Συνέχεια ενημέρωσης για την εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην ν. Ερεικούσα βόρεια της Κέρκυρας

18 Φεβρουαρίου 2022.

euroferrykerkyra2Της Γεωργίας Ερμίδη

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος– Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο γκαράζ που βρίσκεται στο τρίτο deck του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''EUROFERRY OLYMPIA'' σημαίας Ιταλίας, ενώ το πλοίο έπλεε στην θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από την Ηγουμενίτσα προς το Πρίντεζι.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη τέσσερα περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 1 Ν/Γ ΛΣ, ένα σκάφος Ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, δύο παραπλέοντα πλοία, δύο ιδιωτικά σκάφη, ένα ελικόπτερο Λ.Σ, δύο ελικόπτερα της Π.Α., καθώς και ένα ελικόπτερο του Π.Ν., ενώ αναμένεται να καταπλεύσει και φρεγάτα. Επίσης στην περιοχή σπεύδουν δύο (2) ρυμουλκά σκάφη, ρυμουλκό/ πυροσβεστικό καθώς και αντιρρυπαντικό σκάφος ΛΣ. Σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις πληρώματος και επιβατών που κατέθεσε ο πλοίαρχος του πλοίου στην Ηγουμενίτσα, πριν τον απόπλου του, στο “EUROFERRY OLYMPIA” επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς των επιβαινόντων του πλοίου βρίσκεται σε εξέλιξη. Πλήρης καταγραφή και ταυτοποίηση των επιβαινόντων στο πλοίο θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα. Στην περιοχή επικρατούν βορειοδυτικοί άνεμοι έντασης 4 μποφόρ.

Δεν εχει γίνει ακομα η καταμέτρηση των διασωθέντων ειναι ακόμα σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης.

 

Το χρονικό

 

Εκδήλωση πυρκαγιάς την νύχτα στο Ε/Γ-Ο/Γ EUROFERRY OLYMPIA, του ομίλου Grimaldi, σημαίας Ιταλίας, στην θαλάσσια περιοχή ΒΑ νήσου Ερεικούσας.

Το πλοίο πραγματοποιούσε δρομολόγιο απο Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι με 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα. Ο πλοίαρχος αιτήθηκε εγκατάλειψη. Στο σημείο έσπευσαν πλωτά του λιμενικού, ρυμουλκά ενώ ειδοποιήθηκαν και παραπλέοντα πλοία. Ο καιρός είναι ΒΔ 4.

Στην συνέχεια προσέγγισαν το πλοίο 4 περιπολικά σκάφη ενώ 2 παραπλέοντα πλοία και 2 ιδιωτικά σκάφη επίσης κινήθηκαν προς το σημείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε στο στο γκαράζ που βρίσκεται στο τρίτο deck του βαποριού. Το πρώτο τηλ αιτήματος βοήθειας ήταν 4:30 το πρωί.

Αυτήν την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης, πολλοί ανθρωποι έχουν επιβιβαστεί στις σωσίβιες λέμβους και σκάφη και έχει ξεκινήσει η επιχείρηση περισυλλογής τους.

 

 

 

 

 

 

 

seanergymaritime1

dominicaconsulate

bvbanner2022

Ημερολόγιο

«  Μάιος 2024  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

lapwingslogo

esmlogo24

ccslogo

bannerorion19 

hsw24summer

esg24gh20

Αναζήτηση

captallink9j24