archonmaritime2 crossworldmarine24f1 gac17

latscologo 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκτύπωση

Τζο Μπάιντεν: Απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου και άλλων ενεργειακών προϊόντων στις ΗΠΑ

09 Μαρτίου 2022.

tzobaiden22Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου και άλλων ενεργειακών προϊόντων στις ΗΠΑ εντείνοντας τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία.

Το ρωσικό πετρέλαιο αντιστοιχεί μόνο στο 8% των εισαγωγών στις ΗΠΑ και στο 4% της κατανάλωσης πετρελαϊκών προϊόντων. Οι ΗΠΑ δεν εισάγουν ρωσικό φυσικό αέριο.

Η Ευρώπη δεν έχει κάνει κάποιο εμπάργκο στην εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου δεδομένου οτι είναι δύο προϊόντα που καλύπτουν μέχρι και το 40% των αναγκών της. Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz απέκρουσε τις εκκλήσεις των ΗΠΑ και της Ουκρανίας για απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου.

«Η Ευρώπη έχει εξαιρέσει σκόπιμα τις προμήθειες ενέργειας από την Ρωσία από κυρώσεις», είπε ο Scholz σε δήλωση, προσθέτοντας: «Προς το παρόν, ο εφοδιασμός της Ευρώπης σε ενέργεια για παραγωγή θερμότητας, κινητικότητα, παροχή ρεύματος και για την βιομηχανία δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με κανέναν άλλο τρόπο. Είναι λοιπόν ουσιαστικής σημασίας για την παροχή δημόσιων υπηρεσιών και την καθημερινή ζωή των πολιτών μας».

«Η Γερμανία, αλλά και οι εταίροι μας εντός και εκτός ΕΕ, εργάζονται εδώ και μήνες για να αναπτύξουν εναλλακτικές λύσεις, αλλά αυτό δεν συμβαίνει από την μία μέρα στην άλλη» είπε.

Η επείγουσα παγκόσμια αναζήτηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν για να μετριάσει τις απώλειες της διακοπής των εισαγωγών ρωσικού πετρέλαιου στις ΗΠΑ οδηγεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, σε καθεστώτα που κάποτε προσπάθησε να απομονώσει ή να αποφύγει.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν ταξίδεψαν στην Βενεζουέλα το Σαββατοκύριακο για συνομιλίες σχετικά με το ενδεχόμενο να επιτραπεί στην χώρα να πουλήσει το πετρέλαιο της στην διεθνή αγορά, βοηθώντας στην αντικατάσταση των ρωσικών πετρελαίων.

Ο Μπάιντεν μπορεί να ταξιδέψει στην Σαουδική Αραβία καθώς οι ΗΠΑ εργάζονται για να πείσουν το βασίλειο να αυξήσει την παραγωγή του.

Και μια επικείμενη πυρηνική συμφωνία θα μπορούσε να επαναφέρει στην αγορά σημαντικούς όγκους ιρανικού πετρελαίου.

 

 

 

 

 

seanergymaritime1

dominicaconsulate

bvbanner2022

Ημερολόγιο

«  Απρίλιος 2024  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

lapwingslogo

esmlogo24

ccslogo

bannerorion19 

hsw24banner1

esg24gh20

Αναζήτηση