seanergyship crossworldmarine24f1 ten1

latscologo 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκτύπωση

Απεργία: Μεγάλη κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας και στην Θεσσαλονίκη - Πλήθος κόσμου διαμαρτυρήθηκε για την ακρίβεια

10 Νοεμβρίου 2022.

apergia9noeΚοσμοσυρροή στο κέντρο της Αθήνας αλλα και στην Θεσσαλονίκη εχθές ανθρώπων όλων των ηλικιών που βγήκαν να διαδηλώσουν για την ακρίβεια, για τα καύσιμα για τις τιμές γενικότερα που εχουν εκτοξευθεί, για το 24% στο ΦΠΑ στις επιχειρήσεις, για την ανεργία για την φορολογία, για τους χαμηλούς μισθους και συντάξεις.

Οι τιμές σε ενέργεια, καύσιμα και αγαθά στα ράφια των σούπερ μάρκετ δεν ελέγχονται με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι πολίτες να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Την ίδια ώρα οι μισθοί και οι συντάξεις είναι πολύ χαμηλά ακόμα και σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ευρωζώνης και δυτικού κόσμου γενικά.

Οι χιλιάδες διαδηλωτές είχαν αίτημα να μπει φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Την 24ωρη πανελλαδική κινητοποίηση κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με κεντρικό θέμα την λήψη μέτρων για την ακρίβεια που καλπάζει.

Ελληνικές επιχειρήσεις ερμαιες στην δίνη της εφορίας, των εισφορών και του ΦΠΑ που είναι στο 24% δηλαδή με λιγα λόγια το 1/4 το δίνει ο επιχειρηματίας στο κράτος. Με το υπόλοιπο τί θα πληρώσει ρεύμα; νερό; τηλέφωνο; υπαλλήλους; νοίκια;

Για τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών κάνουν λόγο οι διοργανωτές.

Στην κινητοποίηση έλαβαν μέρος επίσης το προσωπικό των δημοσιων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Και υπάλληλοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στην χθεσινή απεργία συμμετείχαν και οι αυτοκινητιστές ταξί στο πλευρό των υπόλοιπων απεργών. Την ώρα που τα ταξί έμπαιναν στο Σύνταγμα, οι εργαζόμενοι τους υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και συνθήματα.

Όπως ανέφεραν πολλοί διαδηλωτές "Δεν μπορεί η χώρα να είναι η χειρότερη στην Ευρώπη στην ακρίβεια, στην αισχροκέρδεια, στους θανάτους από την πανδημία".

Η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε και εκείνη απεργία των Μέσων Μαζική Ενημέρωσης εχθές και ετσι δεν υπήρχε άμεση ενημέρωση απο το τι συνέβαινε στο Σύνταγμα και σε άλλες πόλεις.

Μήπως θα ηταν καλύτερο να απεργήσουν οι δημοσιογράφοι κάποια άλλη μέρα και οχι την ίδια μερα με τόσους φορείς και σωματεία;

 

 

 

 

 

 

seanergymaritime1

dominica25

bvbanner25

freshwatertankers1

Ημερολόγιο

«  Μάιος 2026  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

 

panamanian2025

katradisgroup

 unitedmaritime

mpkshipping25

bannerorion19

hswsept25

Αναζήτηση

esg26b2