archonmaritime2 crossworldmarine24f1 gac17

latscologo 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκτύπωση

New York Times: Η τεχνολογία θα σταματούσε το δυστύχημα - Καμία αναβάθμιση ασφάλειας εδώ και χρόνια

05 Μαρτίου 2023.

trenotempi36Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας New York Times η ελληνική κυβέρνηση υποτίθεται ότι θα είχε εγκαταστήσει ένα σύστημα ασφαλείας πριν από σχεδόν τρία χρόνια, το οποίο σχεδιάστηκε για να αποτρέψει ακριβώς αυτό το είδος της μετωπικής σύγκρουσης τρένων που είχε ως αποτέλεσμα αυτή την εβδομάδα την χειρότερη σιδηροδρομική καταστροφή στην ιστορία της χώρας.

Έτσι, καθώς μια εμπορευματική και μια επιβατική αμαξοστοιχία κινούνταν η μια προς την άλλη με υψηλές ταχύτητες στην ίδια γραμμή αργά το βράδυ της Τρίτης, οι σιδηροδρομικοί έπρεπε να βασιστούν σε ένα σύστημα που ήταν πολύ λιγότερο εξελιγμένο από αυτό που χρησιμοποιείται σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αλλά ακόμη και αυτό το πιο υποτυπώδες σύστημα δεν ήταν πλήρως λειτουργικό, με φώτα και σήματα εκτός λειτουργίας, δήλωσαν αξιωματούχοι του συνδικάτου και της ασφάλειας την Πέμπτη, καθώς οι Έλληνες ερευνητές έψαχναν για περισσότερα πτώματα ανάμεσα στα συντρίμμια.

Αυτή η συρροή καθυστερήσεων, προειδοποιήσεων και λαθών άφησε τον πιο πολυσύχναστο σιδηροδρομικό διάδρομο της Ελλάδας ευάλωτο σε αυτό που έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει κάθε σύστημα ασφαλείας: το ανθρώπινο λάθος.

Πολλά από τα όσα συνέβησαν πριν από τη συντριβή, στην οποία σκοτώθηκαν 57 άνθρωποι, παραμένουν ασαφή. Αλλά οι αξιωματούχοι και οι ειδικοί συμφώνησαν σε ένα πράγμα: Εάν ένα σύγχρονο σύστημα ασφαλείας είχε εφαρμοστεί όπως είχε προγραμματιστεί, θα ήταν εντελώς αδύνατο για ένα φορτηγό τρένο να καταλήξει στην ίδια γραμμή με ένα γεμάτο επιβατικό τρένο.

Θα είχαν ηχήσει προειδοποιήσεις και θα είχαν πατήσει αυτόματα φρένα. «Ναι, σίγουρα ναι», είπε ο Josef Doppelbauer, επικεφαλής του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος προειδοποιεί εδώ και χρόνια για σημαντικές ανεπάρκειες στο σύστημα ασφάλειας των σιδηροδρόμων της Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέδωσε την συντριβή στο «τραγικό ανθρώπινο λάθος». Ο υπουργός Μεταφορών παραιτήθηκε αναγνωρίζοντας ότι οι προσπάθειες για την βελτίωση της σιδηροδρομικής ασφάλειας ήταν ανεπαρκείς. Και ο διευθυντής του σταθμού στη Λάρισα, μια πόλη κοντά στο σημείο της συντριβής, αντιμετωπίζει κατηγορίες συμπεριλαμβανομένης της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Τα συστημικά προβλήματα ξεπερνούν το ανθρώπινο λάθος

Αλλά η συντριβή ρίχνει φως σε συστημικά προβλήματα που ξεπερνούν τα όποια λάθη έγιναν αυτή την εβδομάδα.

Το σιδηροδρομικό σύστημα της Ελλάδας κατατάσσεται σταθερά μεταξύ των πιο επικίνδυνων της ηπείρου παρά το γεγονός ότι έλαβε 700 εκατομμύρια δολάρια σε χρήματα εκσυγχρονισμού από την Ευρωπαϊκή Ένωση την τελευταία δεκαετία. Και η εγκατάσταση του νέου συστήματος ασφαλείας καθυστέρησε τόσο πολύ που ένας ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος παραιτήθηκε πέρυσι για να διαμαρτυρηθεί για τις «αδικαιολόγητες καθυστερήσεις», όπως δήλωσε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει από τα 27 κράτη μέλη της να εφαρμόσουν εξελιγμένες νέες διαδικασίες γνωστές ως Ευρωπαϊκό Σύστημα Ελέγχου Τρένων έως το τέλος της δεκαετίας. Αυτό το σύστημα παρακολουθεί τα τρένα και παίρνει τον έλεγχο όταν πάνε πολύ γρήγορα, περνούν από κόκκινα φώτα ή καταλήγουν σε λάθος γραμμές.

Αλλά η εφαρμογή του ήταν ασυνεπής, όπως αποδεικνύεται από την συντριβή αυτής της εβδομάδας.

«Εάν το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ελέγχου Τρένων είχε εγκατασταθεί και λειτουργούσε σωστά, θα έπρεπε να είχε αποτρέψει απολύτως κάτι τέτοιο από το να συμβεί», δήλωσε ο Jedde Hollewijn, υπεύθυνος πολιτικής για τους σιδηροδρόμους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Μεταφορές. «Στόχος είναι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να το εφαρμόσουν αυτό και γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα υστερεί σημαντικά».

Η Ελλάδα δεν είχε ποτέ ένα εθνικό αυτοματοποιημένο σύστημα ασφαλείας, δείχνουν τα αρχεία της ΕΕ. Και το σύστημα στην Λάρισα είναι ανεπαρκές εδώ και χρόνια καθώς χάθηκαν εξαρτήματα από τον βασικό εξοπλισμό σηματοδότησης, δήλωσε ο Νικόλαος Τσικαλάκης, πρόεδρος του σωματείου προσωπικού του ΟΣΕ.

Η ακριβής αιτία των αργών αναβαθμίσεων στο σύστημα ασφαλείας δεν ήταν αμέσως σαφής, αλλά αξιωματούχοι και ειδικοί σε θέματα ασφάλειας ανέφεραν ως αιτίες στενούς προϋπολογισμούς, προβλήματα εφοδιαστικής αλυσίδας που σχετίζονται με την πανδημία Covid-19, γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και διαφωνίες για συμβάσεις.

Διάφορα στελέχη του σιδηροδρομικού συνδικάτου έχουν γράψει οργισμένες επιστολές στην ελληνική κυβέρνηση εδώ και χρόνια, συμπεριλαμβανομένου και του περασμένου μήνα, προειδοποιώντας για προβλήματα ασφάλειας.

Εκείνη η επιστολή προειδοποιούσε δυσοίωνα για μια τραγωδία και επέκρινε τους Έλληνες αξιωματούχους που έσερναν τα πόδια τους.

«Δεν θα περιμένουμε το επερχόμενο ατύχημα για να τους δούμε να κλαίνε με κροκόδειλα δάκρυα», έγραφε η επιστολή. «Τι άλλο περιμένουν να συμβεί για να παρέμβουν;»

«Έχουμε μιλήσει σε κάθε κυβέρνηση για αυτά τα θέματα, αλλά δεν βρήκαμε κάποιον να μας ακούσει», είπε ο κ. Τσικαλάκης. «Έτσι, καταλήξαμε σε αυτό το τραγικό ατύχημα».

Αξιωματούχοι σιδηροδρομικής ασφάλειας στην Ευρώπη δήλωσαν ότι οι ελληνικές αρχές έχουν επίσης παραμελήσει το κρίσιμο καθήκον της παρακολούθησης και της ενημέρωσης των διαδικασιών και του εξοπλισμού ασφάλειας σε όλο το δίκτυο. Αυτό θα μπορούσε να είχε βελτιώσει ακόμη και το υποτυπώδες σύστημα ασφάλειας της χώρας, είπαν.

«Πρέπει να διεξάγονται αξιολογήσεις κινδύνων και παρακολούθησης σε όλες τις τοποθεσίες, σε όλους τους τύπους τρένων, σε όλους τους τύπους εξοπλισμού», δήλωσε ο Vaibhav Puri του Συμβουλίου Ασφάλειας και Προτύπων Σιδηροδρόμων στην Βρετανία.

Η συντριβή υπογραμμίζει επίσης την περιορισμένη ισχύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαιτεί βελτιώσεις από τους σιδηροδρόμους, ακόμη και όταν ρίχνει χρήματα σε αυτούς, αφού διέθεσαν περίπου 117 εκατομμύρια δολάρια ειδικά για αναβαθμίσεις ασφαλείας στο δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, στο δρομολόγιο δηλαδή στο οποίο έγινε η συντριβή των τρένων αναφέρουν οι New York Times.

 

 

 

 

 

 

crossworldbanner

seanergymaritime1

dominicaconsulate

bvbanner2022

Ημερολόγιο

«  Μάρτιος 2024  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

lapwingslogo

esmlogo24

ccslogo

bannerorion19 

hsw24banner1

secblue24

Αναζήτηση