archonmaritime2 crossworldmarine24f1 gac17

latscologo 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκτύπωση

Σύνταγμα: Διαμαρτυρία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού

20 Μαρτίου 2023.

nerosyntagm1Στο Σύνταγμα πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση με κύριο αίτημα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού. Ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην λεωφόρο Αμαλίας, ενώ αρχικά έκλεισε ο παράδρομος της, ενώ στην συνέχεια ολόκληρη η λεωφόρος.

Ο κόσμος συγκεντρώθηκε γύρω από την Βουλή κρατώντας πανό με συνθήματα για «δημόσιο νερό»,«το νερό είναι δημόσιο αγαθό», «δεν είναι για ξεπούλημα» και «Κάτω τα χέρια από το νερό».

«Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα», τόνισε ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ Μανώλης Χαρατσής, σε ομιλία του στο συλλαλητήριο. Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για το νερό ανέφερε ότι «με την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού η κυβέρνηση στηρίζει ξεδιάντροπα τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος της λαϊκής ανάγκης για φτηνό και ποιοτικό νερό».

«Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα» τονίζει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση του, ζητώντας την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.

«Οι συνέπειες για τον λαό θα είναι μεγάλες, αφού από τη μια θα χρυσοπληρώσει την αύξηση της τιμής του νερού και από την άλλη η ποιότητα του νερού και οι επιπτώσεις του στη δημόσια υγεία θα βρίσκονται πάντα υπό τη δαμόκλειο σπάθη των επιχειρηματικών κερδών που θυσιάζουν τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στον βωμό του κόστους - κέρδους», σημειώνει και προσθέτει πως «την ίδια στιγμή η πρόσβαση του λαού στο δίκτυο θα είναι στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων που δεν θα διστάζουν να κόβουν το νερό σε φτωχά νοικοκυριά με χρέη, όπως κάνουν η ΕΥΔΑΠ ΑΕ και η ΕΥΑΘ ΑΕ σήμερα». «Δεν πέρασαν παρά λίγες ημέρες όπου τα συνδικάτα απέτρεψαν μια τέτοια εξέλιξη σε ένα φτωχό νοικοκυριό της Αθήνας. Αυτή είναι άλλωστε η πρόσφατη εμπειρία σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, όπου το νερό λειτουργεί ως εμπόρευμα και σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή, οι λαοί σε πολλές χώρες της Ευρώπης είπαν στην κυριολεξία το νερό - νεράκι».

 

 

 

 

 

crossworldbanner

seanergymaritime1

dominicaconsulate

bvbanner2022

Ημερολόγιο

«  Μάρτιος 2024  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

lapwingslogo

esmlogo24

ccslogo

bannerorion19 

hsw24banner1

secblue24

Αναζήτηση