seanergyship crossworldmarine24f1 ten1

latscologo 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκτύπωση

Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Ρόδο - Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στην Ιεράπετρα – Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στο Κουφονήσι

13 Αυγούστου 2026.

koufonis9Τις βραδινές ώρες της 10.08.26, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ρόδου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Αρχηγείου Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. για ακυβερνησία ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Σουηδίας με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (1 υπήκοος Σουηδίας, 2 υπήκοοι Η.Π.Α. και 1 υπήκοος Μ. Βρετανίας) λόγω μηχανικής βλάβης, στην θαλάσσια περιοχή 4,5 ν.μ. ανατολικά του λιμανιού της Ρόδου.

Αμέσως στην περιοχή μετέβησαν ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ) και ένα ρυμουλκό (Ρ/Κ) σκάφος. Το Ι/Φ κατέπλευσε με ασφάλεια στην νέα μαρίνα Ρόδου, με την συνδρομή του Ρ/Κ και συνοδεία του ΠΛΣ. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

-Τις απογευματινές ώρες της 10.08.26, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ιεράπετρας για την ύπαρξη πυρομαχικού υλικού (φυσίγγια) στην θαλάσσια περιοχή του Όρμου Ιεράπετρας. Στο σημείο μετέβη ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ) μαζί με επαγγελματία δύτη όπου εντόπισαν ένα κιβώτιο με φυσίγγια σε κατάσταση οξείδωσης σε αμμώδη βυθό σε βάθος 3μ.και σε απόσταση περίπου 200 μ. από την ακτή. Από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για τις δικές τους ενέργειες.

-Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Νάξου για μηχανική βλάβη ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Πολωνίας με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπήκοοι Ιρλανδίας), στην θαλάσσια περιοχή 1 ν.μ. νότια του Κουφονησίου. Αμέσως, προς παροχή συνδρομής στην περιοχή μετέβη το επιβατηγό-τουριστικό (Ε/Γ-Τ/Ρ) σκάφος «ΚΑΤΕΡΙΝΑ Μ» Ν.Ν. 65 με επιβαίνοντα στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Με την συνδρομή του Ε/Γ-Τ/Ρ το Ι/Φ κατέπλευσε με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο της Νάξου, με τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους. Από το Λιμεναρχείο Νάξου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο οργανισμό που το παρακολουθεί ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

 

 

 

seanergymaritime1

dominica25

bvbanner25

freshwatertankers1

seajets26f1 

Ημερολόγιο

«  Αύγουστος 2026  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

 

panamanian2025

 unitedmaritime

mpkshipping25

bannerorion19

hsw26n1

Αναζήτηση

seajets26f2