archonmaritime2 crossworldmarine24f1 gac17

latscologo 

ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Εκτύπωση

Διήμερη Επίσκεψη των Propeller Club Ιταλίας Ελλάδας στον Πειραιά και κοινή Διημερίδα με το Propeller Club of Piraeus

29 Μαΐου 2017.

italprop5Καλεσμένοι του Propeller Club Πειραιά, εκπρόσωποι των 22 Propeller Clubs της Ιταλίας ήρθαν στην χώρα μας με σκοπό να συναντηθούν με τα μέλη της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας αλλά και των Propeller Clubs της Ελλάδος.

Ο Πρόεδρος των Propeller Clubs Ιταλίας, Umberto Masucci, αλλα και μια ομάδα επιφανών εκπροσώπων της ιταλικής ναυτιλιακής οικογένειας συμπεριλαμβάνοντας διευθυντικά στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, λιμενικών και ασφαλιστικών οργανισμών αλλά και ναυτιλιακών πανεπιστήμιων.  Η επίσκεψη των Ιταλών Ναυτιλιακών παραγόντων πέραν του εθιμοτυπικού χαρακτήρα έδωσε μία ευκαιρία στα μέλη και φίλους του Propeller Club Πειραιά με τον πρόεδρο Γιώργο Ξηραδάκη να παραβρεθούν στο διήμερο συνέδριο που διοργανώθηκε από κοινού πάνω σε πλοία οπου τα επιχειρηματικά μοντέλα ανάπτυξης της ναυτιλίας της Ελλάδας και της Ιταλίας παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν.

italprop4

Το πιο χαρακτηριστικό κοινό γνώρισμα των δύο μοντέλων Ελλάδας και Ιταλίας είναι ότι τόσο οι ελληνικές όσο και οι ιταλικές ναυτιλιακές εταιρείες ιδρύθηκαν εξ αρχής ως οικογενειακές επιχειρήσεις και ως επί το πλείστον παραμένουν. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων Γιάννης Κοτζιάς σχολίασε το χαρακτηριστικό αυτό γνώρισμα λέγοντας ότι οι Έλληνες κληροδοτούν στις επόμενες γενιές το όνομα στο οποίο στηρίζονται οι ναυτιλιακές εταιρείες της χώρας μας.

Ο πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά Γιώργος Ξηραδάκης τόνισε ότι η φιλοξενία των ιταλικών Propeller Clubs είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός γιατί μπορούμε να δείξουμε το δικό μας επιχειρηματικό μοντέλο -όσον αφορά την ευρύτερη ναυτιλία- και να δούμε τον τρόπο με τον οποίο εκείνοι αναπτύσσουν τις ναυτιλιακές τους δραστηριότητες.

Σημειωσε ότι οι δύο χώρες δεν έχουν καμία σχέση όσον αφορά την εμπορική εκμετάλλευση του στόλου τους, τη στιγμή που η ελληνική ναυτιλία είναι 15 με 20 φορές μεγαλύτερη της ιταλικής. Στο μόνο τομέα που υπερέχει η ιταλική ναυτιλία της ελληνικής είναι στα πλοία roro και τα φέρι.

Ο Γιωργος Ξηραδακης τονισε ότι η ύπαρξη των σωματείων (όπως τα Propeller Clubs) είναι κάτι πολύ σημαντικη, ειδικά αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα που χρειάζονται συνέργειες, ο ένας να βοηθά τον άλλο και να συνεργαζόμαστε είναι πολύ σημαντικό.

italprop2

Vittorio de Gaspari P.L. Ferrari, Georgia Ermidi editor efoplistesnews.gr

italprop1

Συντονιστές του Συνεδρίου ήταν ο Πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά κ. Γιώργος Ξηραδάκης και ο CEO της Venice Shipping Fabrizio Vettosi ενώ κεντρικές ομιλίες απεύθυναν ο εμπορικός διευθυντής της RINA κ. Paolo Moretti και ο περιφερειακός Αντιπρόεδρος Νοτίου Ευρώπης και Βόρειας Αφρικής του Propeller Club κ. Κωνσταντίνος Ρόκκος.

Οι Μινωικές γραμμές φιλοξενησαν την πρώτη ημέρα του συνεδρίου στο πλοίο Knossos Palace με δύο θεματικές ενότητες. Η πρώτη αφορά την ναυτιλιακή ενότητα με θέμα «Οδυσσέας…. Δεν θα ταξιδέψει ποτέ μόνος» όπου παρουσιαστηκαν τα μοντέλα ανάπτυξης της ναυτιλίας της Ελλάδας και της Ιταλίας.  Και οι δύο χώρες έχουν να επιδείξουν επιτυχημένα ναυτιλιακά εγχειρήματα κάτω από διαφορετικά επιχειρηματικά μοντέλα.  Στο πάνελ συμμετειχαν από ελληνικής πλευράς ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργος Πατέρας, ο Πρόεδρος της Helmepa, κ. Γιώργος Γράτσος, ο Πρόεδρος Ελλήνων Ναυλομεσιτών , κ. Ιωάννης Κοτζιάς. Η δεύτερη ενότητα αφορουσε την ναυτιλιακή εκπαίδευση όπου αντάλλαξαν απόψεις εκπρόσωποι ελληνικών και ιταλικών πανεπιστημίων. Ο τίτλος της ενότητας ηταν «Ναυτιλία και Εκπαίδευση- Προκλήσεις και Προοπτικές των πανεπιστημίων». 

Την δεύτερη μέρα, η ημερίδα φιλοξενήθηκε στο πλοίο μουσείο Hellas Liberty με θέμα τα λιμάνια και κυρίως τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν όλα τα λιμάνια της Μεσογείου. Οι εκτεταμένες επενδύσεις των κινέζικων εταιρειών στην Μεσόγειο καθώς επίσης και το νέο νομοθετικό πλαίσιο συζητήθηκαν από υψηλόβαθμα στελέχη της λιμενικής βιομηχανίας της Ελλάδας και της Ιταλίας.

italprop7

 

 

seanergymaritime1

dominicaconsulate

bvbanner2022

Ημερολόγιο

«  Απρίλιος 2024  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

lapwingslogo

esmlogo24

ccslogo

bannerorion19 

hsw24banner1

esg24gh20

Αναζήτηση